מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קשב וריכוזשלומי29/09/2013
שלום
שמי שלומי, בן 28 כיום תלמיד בבצלאל האקדמיה לעיצוב בירושלים.
לפני כשלוש שנים ערכתי איבחון במכון רום ברמת גן... האבחון לא היה אמור לאתר באופן נקודתי בעיות קשב וריכוז, אך המאבחנים לא יכלו להתעלם מן הסימפטומים הברורים.
נאמר לי בשיחת הסיכום את מה שידעתי מזה שנים, יש לי בעיות קשב וריכוז קשות, אני לקוי למידה.
כל הילדות שלי תמיד הייתי ילד מעט יותר "איטי", "בעייתי", וכל הסטריאוטיפים המלווים להגדרה של לקוי למידה...
התחלתי לקחת ריטלין לפני כשלוש וחצי שנים, התרופה ללא ספק שינתה את חיי, אך היא גובה ממני מחיר יקר, דיכאונות עזים וקיצוניים. הפרדוקס האבסורדי הוא, שגם ללא שימוש בריטלין אני מדוכא.
כל כך נמאס לי... אני אדם אינטיליגנט, אך אני מרגיש שאני נמצא בכלוב קוגנטיבי, אני לא מצליח למצות את הפוטנציאל שבי, אני אדם כה מוכשר... אך אני מרחף רוב הזמן, לא מבין על מדברים איתי רוב הזמן, ממש בדיכאון... אני רוצה לבלוע את העולם התרבותי, לקרוא ספרים, לצייר בכדי להתאמן ולהתקדם בתחום שלי... אך אני לא יכול... ללא ריטלין אני לא מסוגל, ואם אני כן לוקח ריטלין אז אני מדוכא עוד יותר ולא בא לי לעשות דבר... זה מעגל עינוי נוראי. אני נכנס לספריות ונכנס לדיכאון, כל כך הרבה ידע, וכל כך הרבה תרבות, אני רוצה לגמוע את כל הידע הזה... אך איני יכול. לא מצליח להתרכז בדבר אחד, לא מצליח לסיים ספר כבר שנתיים, לא מצליח לסיים ציור, לא מצליח לראות סרט ברצף. לוקח לי עשר דקות לחשוב על ניסוח לסטטוס בפייסבוק, זה ממש פתטי. אני כל הזמן עייף, עייף מלהשקיע כל כך הרבה מאמץ בלחשוב, זה לוקח ממני כל כך הרבה כוחות. נמאס לי.
אני לא אעשה מעשה קיצוני, אך אני ממש מתחיל לחשוב מחשבות אובדניות, ממש לא טוב לי. אני הולך לפסיכותורפ מזה 3 שנים... לא עוזר לי דבר, התבנית האישיותית שלי כבר חקוקה, אני לא מצליח לצאת מהמעגל הנוראי הזה... אני סובל. מה עלי לעשות??
לשנות סוגי ריטלין? לקחת בכל יום? לא לקחת? אני כבר לא יודע... זה לא רק בלימודים, זה גם בעבודות.. אני לא מצליח לשמור על מקום עבודה, כי אני מתקשה כל הזמן, מתקשה לשמור על סטנדרט עבודה גבוה, מתקשה ללמוד, מתקשה לזכור... מה זה שווה? איך אני אמור לפרנס משפחה בעתיד באופן זה? מאז חופשת הלימודים (חודשיים) אני יושב בבית אימי וגולש בפייסבוק, זה הדבר היחידי שעשיתי! פתטי, איני יודע מה לעשות.... כבר לא רואה טעם... לא רוצה להיות אדם רדוד ובינוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז - תגובה
שרון לויט29/09/2013היי שלומי,
קודם כל, הייתי ממליצה לפנות לרופא בקשר לנטילת התרופה. מומלץ לפנות לנוירולוג ובמקביל לפסיכיאטר, בגלל הסימפטומים של הדיכאון שאותם אתה חווה. קיימים רופאים שעוסקים בשני התחומים ונקראים נוירופסיכיאטרים, ובפנייה לרופא כזה אתה למעשה תופס שתי ציפורים במכה אחת. כך, תוכל לקבל טיפול תרופתי שמתאים לך ושיוכל לסייע לך במקום להגביל אותך.
בנוסף, קיימים גורמים רבים שמשפיעים על יעילות הטיפול הפסיכולוגי: קשר עם המטפל, גישה טיפולית, שיתוף פעולה עם הטיפול ועם משימות שניתנות לך בטיפול ועוד. באופן כללי, לבעיות כמו אלה שציינת ניתנות לפתרון בגישה קוגניטיבית התנהגותית, שעוסקת במתן כלים מעשיים למטופל להתמודד עם הבעיות, ולא רק לדבר עליהן ולהבין מדוע נוצרו. המטפל בגישה זו מכוון אותך לפעולות ספציפיות שיעזרו לך לשפר את עמדתך בחיים ולגרום לך להרגיש טוב יותר. תוך מספר פגישות, בדרך כלל, כבר מתחילים לחוש את השינוי. עצוב לשמוע שאחרי שלוש שנים של פסיכותרפיה אתה חושב שהאישיות שלך מקובעת ואינה ניתנת לשינוי, משום שטיפול אמור לשנות ולגרום לך להאמין שאתה יכול להשתנות. אני מאוד מאמינה שדרכי חשיבה והתנהגויות ניתנות לשינוי, באמצעות תרגול דרכים חדשות, ורצון ואמונה שניתן לעשות זאת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)