התקפי חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה
    רויטל
    01/10/2013

שלום,
    אני בת 33 ומטופלת מס' שנים בציפרלקס ובשנתיים האחרונות הוספתי כדור נוסף בשם edronax לטיפול בדכאון . בזמן האחרון ולא רק תקופות שבאות וחולפות אני מרגישה שאני חווה התקפי חרדה שמתבטאות בדפיקות לב, סחרחורות , זיעה לפעמים אני מתעוררת בבוקר עם זיעה ודפיקות לב בלי שום סיבה מיוחדת אני מנסה להתגבר על זה אבל לפעמים אני מרגישה שזה משתלט עליי מין הרגשת חוסר אונים כזו אם זה בעבודה או סתם עם חברות , אני מרגישה מין תחושת בלבול כזו כאילו לפעמים לא יוצאות המילים , כאילו אני בוהה באוויר . זה דבר שמאד מפריע לי ואני יכולה להעיד על עצמי שאני בן אדם חברותי ומנסה להתגבר על זה אבל לפעמים זה תוקף אותי ומוריד אותי כלפי מטה.
    רציתי לציין שאני נמצאת במקום העבודה הנוכחי שלי כבר 6 שנים ומרגישה שלא טוב לי שם, שמיציתי את עצמי ואני צריכה שינוי האם יכול להיות שיש קשר לעניין החרדה?
    כמו כן רציתי לברר יכול להיות שהכדורים שאני לוקחת גורמים להתקפי החרדה האלה?
    מה כדאי לי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - תגובה

שרון לויט
    01/10/2013

היי רויטל,
    הכדורים שאת לוקחת אינם גורמים להתקפי החרדה (אם לא היו שינויים קיצוניים בנטילת התרופות בזמן האחרון). הם עשויים אף לתרום להפחתה של החרדות. בהחלט ייתכן שלחצים בחיי היום יום תורמים להתקפי החרדה (כמו לחצים בעבודה). עם זאת, הגורם שמשפיע בצורה הרבה ביותר על התקפי החרדה הוא הפחד שהם יופיעו, כלומר "הפחד מהפחד". כשאר מופיע התקף אחד, נוצר אפקט של "כדור שלג" שגורם להתקפים אחרים לבוא אחריו. זאת מאחר, שההתקף עצמו מלחיץ מאוד בשל תחושת חוסר השליטה, ובדרך כלל האנשים החווים אותו לא מבינים מה קורה להם, ואומרים לעצמם דברים שליליים מאוד לגבי ההתקף (כמו: "אני לא יכול לעמוד בזה", "אני אשתגע", "אני אתעלף" וכו'). לכן, הפתרון הטוב ביותר עבור התקפי חרדה היא למידת כלים שיעזרו לך לקבל אותם, להתמודד איתם ולא לפחד מהם. זאת ניתן לעשות בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), תוך כ-12 פגישות טיפוליות. בנוסף לכך, אם התרופות לא עוזרות להפחית את התקפי החרדה (למרות שתרופות מסוג זה בהחלט אמורות לעשות זאת), אפשר בהחלט לבדוק אפשרות של שינויים בטיפול התרופתי- בתיאום עם הפסיכיאטר שלך, כמובן.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו