לא יודעת איך לעזור לאמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת איך לעזור לאמא
    Alexa
    29/03/2008

שלום, הסיפור שלי מתחיל בעלייתי לישראל מרוסיה בשנת 1990 עם הוריי והוריי אבי. סבתא (אמא של אמא) נשארה ברוסיה כי לא הצליחה לקבל אזרחות בארץ ולא ממש רצתה לעזוב את הבית, כנראה חששה מהשינוי.. לא יודעת למה בדיוק כי הייתי קטנה מדי מכדי לשאול ולהבין. באוגוסט 2007 ביקרתי את ההורים וכמנהגינו התקשרנו לסבתא לשאול מה שלומה ולדבר איתה קצת. לא הייתה תשובה בטלפון... אני ישר הרגשתי שמשהו לא בסדר. התקשרנו לשכנים שלה ובקשנו מהם להכנס ולבדוק מה שלומה. הם התקשרו בחזרה ואמרו שהיא לא פותחת את הדלת ושזה מוזר כי היא בד"כ באה לבקר אותם הרבה ולא ראו אותה בימים האחרונים. בקשנו מהם להזמין פורץ מנעולים ולהכנס לדירה. חיכינו כל הלילה לצלצול מהם ולפנות בוקר הם התקשרו והודיעו לנו שסבתא נפטרה... לאחר הבדיקה הרפואית התגלה שהיא שכבה שם יותר מיומיים! וגם שהיא ניסתה להגיע אל הטלפון ולהתקשר לעזרה ולא הצליחה. מאז אמא שלי נמצאת בדכאון מאוד קשה. היא לא אותה אמא. אי אפשר לנהל איתה שיחה מבלי שתתחיל לבכות, היא כל הזמן עצובה ועכשיו גם החלו לה כאבי לב תכופים. היא מאשימה את עצמה בכל מה שקרה ולא מוכנה לקבל עזרה נפשית. לדעתי לא מדובר כאן על מצב של אבל "רגיל" בגלל המרחק הרב והעובדה שסבתא נפטה בפתאומיות, היא הייתה מאוד בריאה יחסית לגילה וגם צלולה מאוד. וגם בגלל העובדה שהיא השאירה את סבתא שם ועזבה לישראל. אנחנו כל הזמן מנסים לדבר עם אמא ולהסביר לה שזו לא אשמתה ושהיא צריכה לסלוח לעצמה. אני כבר לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות (אני יודעת שאני חייבת לעזור לה איכשהו!!!) מה אפשר לעשות?...
    בתודה מראש, ALEXA

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת איך לעזור לאמא

הוספת תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    29/03/2008

שלום לך,

מאוד עצוב כל מה שקרה, משתתפת בצערכם.

אין חוויה כלל אנושית יותר, מאשר לאבד אדם יקר או משהו משמעותי בחייך, ואין תגובה נורמלית ומתאימה לכך יותר מאבל. אבל הוא תהליך ארוך וחשוב ביותר. תשתדלי לא להיות ביקורתית ותאפשרי לאמך להתבל בדרכה שלה. ביכאון, בכי, רגשי אשם הן תגובות לגיטימיות ונורמליות לחלוטין במצבה. אבל דורש זמן, הוא אינו דבר רע, הוא לא משהו שאמך צריכה להמנע ממנו. היא מרגישה צער רב ועזרתך הטובה היא להיות לצדה סובלנית ורגישה. היא תתגבר כי יש לה מזל שיש לה בת כמוך איכפתית ודואגת!
    שלא תדעו עוד צער,

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

03/04/2008

ל alexa שלום
    לפעמים עלייה לארץ גורמת לפרידות קשות. כך נראה לגבי אימך. לאבל יש מהלך מוכר. לוקח כ 3-4 חודשים כדי להתחיל לצאת מהשלב הקשה של האבל. לפעמים כאשר האבל נמשך יש מקום לבדיקה מקצועית כתי לבדוק האם יש צורך בהתערבות מקצועית פסיכולוגית או פסיכיאטרית. כאשר האבל הוא פטולוגי צריך להיעזר מתרופות נוגדות דיכאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו