מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בדכאוןרויטל25/10/2013
היי
אני כבר כתבתי כאן בערך לפני כ 3 שבועות.
קוראים לי רויטל ואני כבר כמה שנים סובלת מ dysthymia double depression
אני מטופלת בכדור אחד ליום של ציפרלקס ועוד כדור של אדרונקס.
בתקופה האחרונה בערך כחודש ההרגשה הכללית שלי לא טובה, מרגישה מין חרדות כאלה שמלוות בהזעה , חוסר חשק , חוסר תאבון , מין סחרחורות כאלה , שיווי משקל.
הלכתי לפסיכאטרית שלי שהעלתה לי את המינון של הציפרלקס לכדור לחצי לפני כשבועיים וחצי אבל אני לא מרגישה שינוי בהרגשה , יש ימים שהם יותר טובים וימים שפחות טובים.
איזה חלופות ניתן להציע על מנת שהמצב ישתפר?
האם הציפרלקס גורם לסחרחורות ושיווי משקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדכאון - תגובה
שרון לויט27/10/2013היי רויטל,
ציפרלקס נקשר בדרך כלל לסחרחורות, בעיקר כתופעת גמילה (כאשר מפחיתים או מפסיקים את הכדור). סחרחורות יכולות לנבוע גם מחרדה, ויש סיכוי טוב שאכן הדבר כך, אם את חווה חרדה. את יכולה להתייעץ עם הפסיכיאטרית שלך לגבי שינויים בטיפול התרופתי, יש הרבה תרופות חלופיות מאותה משפחה של הציפרלקס וגם מזו של האדרונקס, אשר מדגישות יותר את הטיפול במרכיב החרדתי. מאחר שאת כבר לוקחת שני סוגים של תרופות, כדאי לחשוב גם על טיפולים שאינם תרופתיים. אני מאוד ממליצה על טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), בעיקר כאשר מדובר בחרדות, מאחר שהוא יכול לפתור את הבעיה תוך זמן קצר וללא כל צורך להיעזר בתרופות. הטיפול יכול לעזור מאוד גם בהקלת הדיכאון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)