טיפול בדכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדכאון
    רויטל
    25/10/2013

היי
    אני כבר כתבתי כאן בערך לפני כ 3 שבועות.
    קוראים לי רויטל ואני כבר כמה שנים סובלת מ dysthymia double depression
    אני מטופלת בכדור אחד ליום של ציפרלקס ועוד כדור של אדרונקס.
    בתקופה האחרונה בערך כחודש ההרגשה הכללית שלי לא טובה, מרגישה מין חרדות כאלה שמלוות בהזעה , חוסר חשק , חוסר תאבון , מין סחרחורות כאלה , שיווי משקל.
    הלכתי לפסיכאטרית שלי שהעלתה לי את המינון של הציפרלקס לכדור לחצי לפני כשבועיים וחצי אבל אני לא מרגישה שינוי בהרגשה , יש ימים שהם יותר טובים וימים שפחות טובים.
    איזה חלופות ניתן להציע על מנת שהמצב ישתפר?
    האם הציפרלקס גורם לסחרחורות ושיווי משקל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדכאון

הוספת תגובה

• טיפול בדכאון - תגובה

שרון לויט
    27/10/2013

היי רויטל,
    ציפרלקס נקשר בדרך כלל לסחרחורות, בעיקר כתופעת גמילה (כאשר מפחיתים או מפסיקים את הכדור). סחרחורות יכולות לנבוע גם מחרדה, ויש סיכוי טוב שאכן הדבר כך, אם את חווה חרדה. את יכולה להתייעץ עם הפסיכיאטרית שלך לגבי שינויים בטיפול התרופתי, יש הרבה תרופות חלופיות מאותה משפחה של הציפרלקס וגם מזו של האדרונקס, אשר מדגישות יותר את הטיפול במרכיב החרדתי. מאחר שאת כבר לוקחת שני סוגים של תרופות, כדאי לחשוב גם על טיפולים שאינם תרופתיים. אני מאוד ממליצה על טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), בעיקר כאשר מדובר בחרדות, מאחר שהוא יכול לפתור את הבעיה תוך זמן קצר וללא כל צורך להיעזר בתרופות. הטיפול יכול לעזור מאוד גם בהקלת הדיכאון.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו