טיפול ממושך.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ממושך.
    רואנה
    25/10/2013

היי
    בגיל 21 עברתי דיכאון וטופלתי בויאפקס ונאמר לי כי כאשר ארגיש טוב עליי לקחת את הכדור הזה למשך שנה שלמה כדי לאזן את הגוף וכך קרה עד שהורדתי אותו לגמרי.
    7 שנים הרגשתי טוב כשלפתע בגיל 27 עברתי חרדה/דיכאון- יותר נוטה לחרדה ואני מטופלת בציפרלקס וקסנקס, האם כל פעם שמטופלים בכדורים מסוג אלה יש לקחת אותם במשך שנה ברצף לאחר שמרגישים טוב או שיש מקרים שבהם ניתן להפסיק כשמרגישים שלא צריכים אותם יותר?
    אשמח לקבל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ממושך.

הוספת תגובה

• תשובה לרואנה

דבורה
    25/10/2013

היי רואנה,

מניסיון שלי לא כדאי להפסיק על דעת עצמך את הטיפול בכדורים, כי הרבה פעמים זה יכול ליצור השפעה שלילית או אפילו נסיגה... גם ההפסקה של התרופות צריכה להיות מבוקרת ועל ידי השגחה של הרופא המטפל שלך.
    את מטופלת אצל פסיכיאטר? כי במידה והחרדות חזרו לך לאחר שבע שנים הייתי שוקלת להתחיל טיפול אצל מישהו כדי להבין קצת איך החרדות חזרו ואם זה קשור לאירועים מסויימים שהיו בזמן האחרון... יש את פרופ' לבקוביץ שמקבל ברמת אביב ומומחה בחרדות ודכאון. אם את מהמרכז אז אני ממליצה לך עליו, הוא ידע לתת לך את הטיפול הנכון, אם להפסיק או לא את התרופה. מה שהכי חשוב זה לא להפסיק על דעת עצמך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ממושך. - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    26/10/2013

שלום לך,

כל מקרה לגופו של עניין. לפעמים כשמפסיקים את התרופה ההפרעה לא חוזרת ולפעמים כן. על מנת למנוע הישנות של ההפרעות (דיכאון / חרדה) מומלץ לעבור פסיכותרפיה התנהגותית- קוגניטיבית CBT. במהלך הטיפול רוכשים כלים שעוזרים לזהות סימנים מקדימים ולהקדים תרופה למקה. מחקרים מראים שזאת השיטה הטובה ביותר כדי למנוע חזרתיות של ההפרעות.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו