ריפוי מחרדה באמצעות מדיטציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריפוי מחרדה באמצעות מדיטציה
    חן
    25/10/2013

לפני כשלושה חודשים עשיתי שימוש בסם מסוג MDMA (אקסטזי), ויומיים לאחר השימוש חוויתי התקף חרדה מאוד חזק- דופק מואץ, נשימות מהירות, רעידות בידיים. חודש וחצי לאחר המקרה עוד המשכתי לחוות התקפים, נוסף על כך חשתי מתח נפשי שגרם לחוסר תיאבון, נשירת שיער, סיוטים בלילה, נעילת לסתות מתוך שינה לפעמים.
    עקב דאגתי לנוכח התסמינים, חשתי שעליי למצוא פיתרון מהיר לפני שמצבי יתקבע או יותר גרוע יחמיר. הבנתי שהסכומים הדרושים לטיפול קוגנטיבי הם לא קטנים והחלטתי להשאיר זאת כברירה האחרונה. לאחר קריאה והתעניינות בתופעה הבנתי שהמקור שלה הוא פסיכולוגי בעיקרו ולא פיזיולוגי כמו שטעיתי לחשוב. תמיד הייתי אדם עם משמעת מנטלית חזקה והייתי נחוש למצוא פיתרון. תקופה קצרה לפני שהחלו התקפי החרדה יצא לי להשתתף בקבוצות מדיטציה ולתרגל מדי פעם. החוויות שלי מהתרגול לא היו יוצאות מהכלל ולא אהבתי את כל ההילה "הרוחנית" כביכול שהלוותה לו.
    למרות זאת, בהיעדר רעיונות אחרים, החלטתי להקדיש את עצמי שנית, הפעם ביתר רצינות והתמדה לתרגול מדיטציה. כל יום ישבתי בחדרי בבוקר, במשך 40 דקות, ולא חשבתי על כלום. כמובן שבהתחלה המחשבות רצו ללא הפסקה אבל אט אט למדתי לשחרר.
    כבר לאחר השבוע הראשון חשתי הפחתה בתסמיני החרדה וחודש לאחר מכן הם נעלמו כמעט לגמרי. זאת הייתה הקלה עצומה בשבילי. אני לא יכול אפילו לתאר את זה במילים.
    לכן, אני ממליץ למי מכם שסובל מהתקפי חרדה, לתרגל מדיטציה בעקביות ובהתמדה.
    תנו לזה צ'אנס אמיתי. תרגלו בקבוצות, תרגלו לבד. העיקר שתעשו את זה.
    אני לא גיליתי את אמריקה, מסתבר(: והמון אנשים עושים שימוש במדיטציה לצרכים דומים. בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריפוי מחרדה באמצעות מדיטציה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    26/10/2013

היי חן,

אני שמחה לשמוע שמדיטציה עזרה לך. אכן כן היא באמת עוזרת להתמודד עם חרדה, לווסת רגשות ועוד.....

תודה ששיתפת!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו