האם אני סובל מחרדות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני סובל מחרדות?
    שי
    31/10/2013

היי, רציתי לשתף מעט ולברר האם מה שעובר עליי לאחרונה מתפרש כהתקפי חרדה.
    אני בן 26, סטודנט ולהנדסה ועובד במקביל.
    כבר שנתיים שיש משבר לא קל במשפחה כאשר אני זה שתומך בשני הצדדם ברגעי משבר בניהם, לאחרונה הגעתי למצב של תסכול כתוצאה מחוסר הצלחה ליצור איחוד מחדש בדבר הכי יקר לי, המשפחה שלי.
    הלימודים הם מאוד תובעניים שלא נדבר על שילוב עבודה (מצב כלכלי לא מאפשר אחרת) כך שמעבר למה שהראש שלי עסוק, כל עול ההמשפחה מוטל על כתפיי גם כן.
    מטפל בכולם ואין מטפל למטפל, עד שלאחרונה נכנסתי לדכאון בו לא דיברתי 3 ימים ולא יצאתי מהמיטה, ופעם פעמיים ביום אני מרגיש בחילות ורצון להקיא (ומדי פעם מקיא) כל פעם אחרי האוכל, אני נתקף נשימה כבדה דופק מהיר ורצון להקיא.
    שמתי לב שכל פעם שיש מאורע מסוים כמו לפני מבחן, שיעור פרטי או דייט אני נתקף שילשולים בחילות ורצון להקאות.
    עשיתי בדיקות דם ואבחון רפואי שנראו תקינים, אני גם מסיק כי עקב החוויה אותה אני חווה לפני מאורעות מסויימים, כי קרוב לוודאי מדובר בחרדות.
    אני לא יודע האם זו השפעת פלסיבו אבל לקחתי על דעת עצמי כדורי לוריוון לכמה ימים בהם שהיתי בחו"ל על מנת שלא ייהרס הטיול והרגשתי נורמלי.
    אני לא מוכן לחיות מכדורים, ואני רוצה לדעת האם אכן האבחון שעשיתי לעצמי הוא נכון ואכן מדובר בהתקפי חרדה ולאן ולמי לפנות כי הדבר הזה משבש לי את חיי היומיום ופוגע לי בעבודה, בלימודים ובחיי החברה.
    אודה לעזרה או הפנייה כלשהי, תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני סובל מחרדות?

הוספת תגובה

• האם אני סובל מחרדות? - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    02/11/2013

היי שי,

אני גאה בך לשמוע שאתה עוזר ותומך במשפחתך ובמגביל גם עובד ולומד ! כאשר כל הבדיקות יוצאות תקינות, סביר להניח שהסיבה היא נפשית לתחושות שאתה מרגיש. עברת תקופות של לחץ ומתח ולפיכן יתכן ומדובר בהתקפי חרדה. הדרכים הטובות והיעילות לטיפול בהתקפי חרדה ללא תרופות הן טיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT, ביופידבק, נוירופידבק. ניתן גם לשלב את שלושתם יחד.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו