מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון חורףקרן05/12/2013
שלום
נראה לי שאני סובלת מדיכאון חורף, כשמתחיל האביב אני מרגישה איך המרץ והחיוניות חוזרת אליי ואני להוטה לעשות דברים, אך למרות המצב הזה, כשמתחיל החורף המצב הפוך לגמרי.
בחיי היום יום אני סטודנטית במקצוע שאני אוהבת מאוד, אך גם דורש ממני אנרגיה נפשית וגם מטלות ועבודות ברמה השוטפת ולעיתים גם לחץ, אני מנסה לעמוד בו, אבל כשאני יוצאת מהשגרה וחוזרת לביקור אצל ההורים למשל, הסדר שלי משתנה. ואני רוצה להניח ללימודים ולהנות מדברים אחרים, אבל החושך המוקדם והחורף מונעים זאת ממני, ואז אני מרגישה אשם אם אני בבית הוריי ולא עושה שום דבר ממשי אבל גם לא יושבת ללמוד.
הדיכאון חורף הזה גורם לי לרצות פחות לצאת מהבית וגם פחות לראות אנשים כי מעייף אותי להתאמץ כדי להפגש איתם. אני רואה חברים בלימודים וזהו
גם מפחיתה בפעילות הגופנית. למרות שניסיתי לקופ מוקדם כדי לצאת באור או להפך דווקא כשחוזרת מהיום ללכת להתאמן.
אציין גם שכשאני במחזור אז ההרגשה עוד יותר רעה. אז יש את היום הראשון שאני יכולה להיות עצבנית במיוחד ועייפה ואז מזכירה לעצמי שזה נורמלי אבל מה לעשות עם ההרגשה שזה גם קורה כמה ימים לפני המחזור ובמהלך הימים של המחזור. נוטלת גלולות אבל במינון הכי נמוך האפשרי כבר בדקתי עם הגניקולוג...
אז מה אפשר לעשות חוץ מלחכות שהאביב יגיע? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון חורף - תגובה
שרון לויט08/12/2013היי קרן,
אנשים רבים חשים ירידה במצב הרוח כשהחורף מגיע, או כשיש שינויים במזג האוויר. חשוב לשמור על רמת פעילות גבוהה יחסית, כדי להשאיר גם את מצב הרוח ברמה סבירה. מה שאומר להיות במצב של עשייה גם כשלא מתחשק, ואחד הדברים החשובים ביותר הוא להתמיד בפעילות הגופנית. לא כדאי ליצור מצב שבו יש ירידה בעשייה, שיכולה בהחלט לגרום לירידה נוספת במצב הרוח. מאידך, כאשר העשייה מתגברת, היא מעלה באופן טבעי את מצב הרוח. חשוב גם לעסוק בפעילויות מספקות ומהנות, ולהקיף את עצמך באנשים שאוהבים אותך. ניתן גם ליטול את תוסף התזונה אומגה 3 (או 6), הידוע כמסייע בשיפור מצב הרוח בנטילה לטווח ארוך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי דיכאון חורף ונטילת אומגה 3:
שירלי10/12/2013סובלת מאותו הדבר ואכן גם לי המליצו על פעילות גופנית ואומגה 3, ואכן התחלתי ליישם - הולכת 3 פעמים בשבוע והתחלתי לקחת את החלופה לצמחונים של סופהרב לאומגה 3, זאת עם השמן זרעי צ'יה. תוך כמה זמן פחות או יותר אני צפויה לחוש בהטבה? כמו כן, שמעתי שמומלץ גם להחשף לאור יום כמה שיותר, האם ידוע לך על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי דיכאון חורף ונטילת אומגה 3: - תגובה
שרון לויט11/12/2013היי גליה,
פעילות גופנית משפיעה לא רק בטווח הארוך, אלא גם גורמת להרגשה טובה בטווח הקצר (בזמן הפעילות ולאחריה). להערכתי, ההשפעה ארוכת הטווח מורגשת לאחר מספר שבועות. לגבי חשיפה לאור, היא בהחלט מומלצת, וחשיפה בשעות הבוקר מסייעת גם לשינה טובה יותר בלילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)