דיכאון ו ocd וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון ו ocd וחרדה
    איתן
    08/01/2014

אני סובל מדכאון ומocd זה תקופה ארוכה אני לוקח פרוזק ה ocdירד לאחרונה זה 3 חד אני נוטל גם אדרונקס רציתי להבין בדיוק מה ההבדל ומה שונה האדרונקס מפרוזק והאים אדרונקס עצם היותו יכול ליגרום לעליה בחרדה באופן כללי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ו ocd וחרדה

הוספת תגובה

• דיכאון ו ocd וחרדה - תגובה

שרון לויט
    12/01/2014

היי איתן,
    הרכב התרופות הוא שונה, מאחר שמדובר בחומרים שונים. פרוזאק משפיע על רמת הסרוטונין במוח, בעוד אדרונקס משפיע גם על רמת הנורפינאפרין.
    לשתי התרופות אמורה להיות השפעה נוגדת דיכאון וחרדה, אך יש אנשים שפרוזאק משפיע עליהם בצורה טובה יותר, ויש אנשים שמגיבים טוב יותר לאדרונקס. אנחנו עדיין לא יודעים כיצד להסביר זאת. בנוסף, תופעות הלוואי של התרופות מעט שונות- אדרונקס עלול לגרום לעוררות יתר, בניגוד לתרופות אחרות מהקבוצה הזו. התרופה לא אמורה לגרום לעלייה ברמת החרדה, אלא להיפך- להפחתה שלה בטווח הארוך.
    כאשר מתחילים ליטול את שתי התרופות הללו, עדיין לא מורגשת השפעה (מלבד תופעות לוואי), ויש לחכות מספר שבועות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו