חרדה עמוקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה עמוקה
    עדן
    10/01/2014

אני נתקפת חרדה קשה שבאה לידי ביטוי באי יכולת לצאת למקומות הומי אדם כמו פאבים מועדונים בתי קפה וכו׳.
    אני לא יכולה ללכת לארועים משפחתיים אפילו בחגים
    אני לא נוסעת לחברות שלי כי זה מאמץ אדיר בשבילי.
    אני בקושי מסוגלת ללכת לעבודה וגם זה רק כי אני חייבת וגם שם לפעמים באמצע היום
    יש לי התקף חרדה ואני חייבת לברוח לשירותים כדי שלא יראו אותי!
    אני לוקחת נוקטורנו כי זה מה שהרופא של רשם לי לשינה אבל לפעמים כשאני צרכה לצאת מהבית אני לוקחת כמה כדורים בבת אחת ואז זה קצת עוזר אבל לא לטווח הארוך.
    אני לא יודעת מה לעשות איך להשתלט על החיים שלי שוב?
    אני לא יכולה אפילו לצאת עם בחורים בלי הכדורים.
    אני אומנם מטופלת אצל פסיכולוג אבל אני רוצה לדעת האם יש
    טיפול תרופתי שיכול לעזור לי.
    מקווה לתשובה מהירה. תודה, עדן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה עמוקה

הוספת תגובה

• חרדה עמוקה - תגובה

שרון לויט
    12/01/2014

היי עדן,
    קיימות תרופות לטיפול בחרדה בטווח הארוך. אלו תרופות אנטי- דכאוניות שמשמשות גם לטיפול בחרדה, כמו: ציפרלקס, סרוקסט, פרוזאק וכו'. יש צורך לפנות לפסיכיאטר או לרופא משפחה על מנת לקבל מרשם (ועדיף לפסיכיאטר).
    חשוב לציין כי התרופות גורמות להקלה בתחושת החרדה, אך אינן פותרות את הבעיה. כאשר מפסיקים ליטול אותן, קיים סיכוי גדול שהחרדה תחזור. לדעתי, חבל להיעזר רק בטיפול תרופתי, מאחר שאפשר ללמוד להתמודד עם חרדה ולהיפטר ממנה תוך זמן קצר יחסית, בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). הטיפול מעניק לך כלים מעשיים להתמודד עם החרדה, מלמד אותך לא "לפחד מהפחד", מה שמוביל למעשה להכחדה של החרדה ולכך שהיא לא חוזרת יותר לאחר כ-12 פגישות. אני מאוד ממליצה לבדוק את שיטת הטיפול הזו ולקרוא עליה, ובמקביל- אם ברצונל להיעזר בטיפול תרופתי, לנסות לפחות להיעזר בתרופות ארוכות טווח. התרופות קצרות הטווח רק מחמירות את הבעיה ומזיקות לגוף.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו