מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה בלימודיםקרן27/01/2014
אני סטודנטית לתואר ראשון אחרי שעברתי מקצוע באמצע כי לא הסתדר עם המקצוע הקודם -בלימודים,
מאוד חשוב לי להשיג את התואר הזה, אבל אני מוצאת את עצמי בחרדה כשאני צריכה לכתוב עבודות לבד ולפעמים גם במבחנים, אני לאו-דווקא שואפת למאה אבל כן רוצה ממוצע גבוה, ומרגישה לפעמים שאני לא מסוגלת ומפחדת גם פה לא להצליח
הנושאים שונים ואין ביניהם קשר, זה שלא הצלחתי שם לא אומר דבר על ההצלחה שלי כאן, אבל עדיין החשש הגדול קיים
כשאני עושה עבודה עם חברות הרבה יותר רגועה אבל לא תמיד אפשר לעשות ביחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה בלימודים - תגובה
שרון לויט28/01/2014היי קרן,
חרדה מפני בחינות היא סוג של מלכודת, מאחר שהחשש לא להצליח בבחינה יכול לפגוע בביצוע בפועל, מה שיוצר חרדה נוספת מפני הלחץ במבחן העשוי לגרום לכישלון. כך נוצר "מעגל שלילי" של חרדה מפני בחינות שקשה לצאת ממנו.
כדי לשבור את המעגל הזה, יש צורך ללמוד שיטות להתמודד עם הלחץ ולא לתת לו לשתק אותך. אפשר ללמוד טכניקות מעשיות כאלה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). לאחרונה כתבתי מאמר בנושא חרדת בחינות וההתמודדות איתה באתר שלי (cbthaifa), לצערי אסור לי לתת קישור, אך מומלץ לחפש אותו באתר, המאמר יכול לעזור ולתת לך כיוון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד בקשה
קרן17/02/2014היי
בנוסף למבחנים ועבודות חלק נכבד מהתואר הוא החלק המעשי, בהדרכה שאני עוברת המדריכה משקפת לי שיש לי פחד מכישלון חרדת כישלון והמליצה לי לקחת משהו כדי להרגיע את זה, על מה את ממליצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד בקשה - תגובה
שרון לויט17/02/2014היי קרן,
תרופה יכולה להרגיע את הסימפטומים הפיזיים של החרדה, אך היא אינה יכולה לשנות את המחשבה שגורמת לחרדה, ככל הנראה שכישלון הוא דבר רע מאוד שיש להימנע ממנו בכל מחיר. לכן, לא נראה לי שתרופה תועיל, והיא יכולה אף להזיק: תרופות שמשמשות להקלה בטווח קצר יכולות לגרום לרדימות ולקושי בתפקוד, ובנוסף, כאשר בזמן חרדה לוקחים תרופה להקלת החרדה, הדבר מבטיח את חזרתה של החרדה ויכול להחמיר את המצב בטווח הארוך. שלא לדבר על כך שתרופות אלה ממכרות. כשלוקחים תמציות צמחים כגון "רסקיו" התופעות הללו לא קורות, אבל לדעתי זה לא יועיל. עדיף לעבוד על הפחד מכישלון באמצעות כלים פשוטים ויעילים של CBT, זה הרבה יותר קל ויעיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)