תחשות לא נעימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחשות לא נעימות
    מישהו
    16/02/2014

קורה לי לפעמים שאירועים מביכים שקראו לי בעבר ושכחתי מהם, עולים שוב וגורומים לי להרגיש מבוכה, חרדה, עצב, חרטה וכל מיני רגשות שליליים, כאשר אף אחד אחר כבר לא עוסק בנושאים האלה, וזה רק אני שמתעקש לחזור לשם ולנתח את הסיטואציות שוב ושוב. למה העבר חוזר אליי כל הזמן? זה כבר היסטוריה, אבל זה ממשיך להטריד אותי מפעם לפעם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחשות לא נעימות

הוספת תגובה

• תחשות לא נעימות - תגובה

שרון לויט
    16/02/2014

שלום לך,
    כדאי לבדוק מדוע אתה חש צורך לחזור לסיטואציות הללו שוב ושוב ולנתח אותן. ככל הנראה, מה שעומד מאחורי הצורך הזה הוא הרצון להימנע מחזרתם של אירועים כאלה בעתיד, וקיימת מעין אשליה, שעיסוק באירועים האלה ימנע זאת או לפחות יכין אותך לתוצאות השליליות. כדי לפתור את הבעיה, אני מציעה לפנות למטפל קוגניטיבי התנהגותי (CBT) להתייעצות. בעזרת כלים פשוטים יחסית ניתן להיפטר מדפוס המחשבה הזה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שבאמת מטריד אותי זה

מישהו
    16/02/2014

שלפעמים אני פוגש אנשים שנכחו באותם אירועים מביכים ואני פשוט משוכנע הם חושבים שאני מוזר וחורג מהנורמה החברתית. ובתוך תוכם הם צוחקים עליי וכשאני לא בסביבה הם מרכלים על כמה שאני מוזר.

נניח שאפנה לטיפול CBT, שקראתי עליו המון והנושא עצמו מעניין אותי ללא קשר לבעיה שלי, האם סוג כזה של טיפול יגרום לי להפסיק להתייחס לכך שיש אנשים שמדברים עליי מאחורי הגב? (בהנחה שזה אכן קורה)
    האם אני אוכל להגיע למצב תודעתי שפשוט לא יהיה לי אכפת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שבאמת מטריד אותי זה - תגובה

שרון לויט
    17/02/2014

בהחלט. מטרתו של טיפול CBT הוא לשנות את התגובות שלך, וחלק מהעניין הוא דפוסי החשיבה שגורמים לחרדה. הטיפול יעזור לך לאתגר את המחשבות השליליות, שככל הנראה קשורות לדימוי העצמי שלך, ולשנות אותן כך שיהיה לך הרבה פחות אכפת אם מדברים עליך מאחורי הגב ומה חושבים עליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו