חרדה או?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה או?
    דנדי
    23/02/2014

אני בת 53 בריאה לא נוטלת תרופות. כבר 5 שנים אני סובלת מדופק חזק שנשמע כל היום. לחץ בחזה ועל איזור השד שריפות וזרמים. ערכתי את כל הבדיקות ולא נמצא סיבה לבעיה . אני גם מרגישה עירפול ותחושה של אפיסת כוחות . יש רופאים שאמרו לי שכניראה זה משהו נפשי. ואני מסרבת לקבל זאת. השאלה אם חרדות גורמות לכל היום דופק חזק במשך כמה שנים? שכן קראתי במאמרים שחרדה באה בהתקף של דופק חזק לכמה דקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה או?

הוספת תגובה

• חרדה או? - תגובה

שרון לויט
    23/02/2014

שלום לך,
    חרדה יכולה לגרום לדופק מואץ חלק גדול מהיום. בדרך כלל מהירות הדופק משתנה במהלך היום, וככל הנראה בכל פעם שאת שמה לב לכך, הדופק מהיר יחסית. חרדה ברמה מאוד גבוהה יכולה להימשך רק מספר דקות, אך בהחלט יכולה להיות חרדה מתונה יחסית שנמשכת לאורך זמן רב יותר. בנוסף, רמת החרדה יכולה "לקפוץ" במהלך היום פעם אחר פעם.
    כדאי שתבדקי עם עצמך ממה את פוחדת- יכול להיות שמהתחושות הגופניות עצמן... מומלץ לפנות למטפל קוגניטיבי התנהגותי (CBT) להתייעצות, שכן טיפול זה יכול לעזור לך לפתור את הבעיה במהירות יחסית וללא תרופות.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו