מיואש כבר...כנסו בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואש כבר...כנסו בבקשה
    מיכה
    24/02/2014

שלום לכולם,

אני זוכר את עצמי בלחצים ודפיקות לב מואצות מתקופת החטיבת ביניים עקב הלחצים בבית ,הייתי עוסק בספורט מאומץ כדורגל וסקייטבורד ,הוצאתי רישיון נהיגה והייתי ממש לחוץ בטסט ובשיעורים בכלל,לאחר שעברתי טסט היה לי ממש פחד לנהוג היו לי דפיקות לב הזעות, קושי בריכוז ,ומין "ריחוף" והייתי בכללי ילד מופנם גם בתיכון וחסר ביטחון,

ואז הגיע הרגע שהתגייסתי ולא הייתה לי בכלל מוטיבציה ללכת לקרבי אבל שלחו אותי בכח עקב פרופיל 97, ואני לא אחד שעושה רעש ובלגן ,אין מה לעשות התגייסתי ,קיבלתי שוק של צבא היה לי ממש קשה לתפקד בטירונות והייתי "מרחף דיי הרבה" כמו כן דפיקות לב הזעות וחוסר בטחון עצמי וכולי...

הציעו לי לצאת לקורס מפקדים אבל סירבתי בגלל הבטחון העצמי אמרתי לעצמי שזה לא בשבילי ואני מפחד לטעות ולעשות פדיחות ולעמוד מול אנשים ולפקד עליהם,
    הייתי כל הזמן עייף וחוסר מוטיבציה ואדישות פסימיות הכל ביחד רק חשבתי על להשתחרר.
    לאחר סיום טירונות עלינו למבצעית (לשטחים) הייתי עדיין כולי מרחף בחרדות ובדכדוך

והעייפות והדיכאון לא חלפו ,בבית היו לחצים עקב מצב כלכלי,לא הייתי מכיר בחורות ,לא היה חשק לכלום וככה עד השחרור ובכללי לא הייתה לי חברה בחיים,רק בעיות בתפקוד המיני ואדישות, חוסר רצון לשאוף גבוה בלימודים וכולי..

לאחר השחרור התחלתי לעבוד באבטחה במתקן כלשהו ,עדיין הייתי מרחף חוסר מוטיבציה אדיש וכולי...
    היו לי בעיות בתפקוד המיני,הייתי מתאמן הרבה ורץ הרבה הייתי עושה דיאטות כסאח לא הייתי אוכל כמעט פחמימות רק בשביל להראות "מושלם"
    כרגיל בעבודה לא הייתי מתפקד טוב חוסר אסרטיביות
    לפני פחות משנה איבדתי את אחי הוא נפטר מאז פשוט נשברתי

החלטתי לפנות לפסיכיאטר הוא הביא לי פרוזק ואלטרולט 10מ"ג
    אני לוקח כבר איזה חודשיים+

לאחר כחודש ומשהו של טיפול הרגשתי שיפור קטן במצב הרוח פתאום הראש התחיל לעבוד ולחשוב כמו שצריך כאילו נהייתי בנאדם אחר, והחלטתי שאני מפסיק עם האלטרולט וממשיך רק עם הפרוזק ואז לאחר ריצה שעשיתי הדיכאון שוב חזר,

החלטתי אני ובהמלצת רופא שלחזור ולקחת אלטרולט אז חזרתי לקחת אלטרולט השיפור במצב הרוח שוב חזר ולאחר תקופה שוב חזרתי לדיכאון
    דיברתי עם הרופא הוא אמר לי להתחיל לקחת 2 כדורים של אלטרולט לפני שינה

השאלה שלי זה מה לעזאזל יש לי ??
    חוסר ויטמינים? חוסר מינרלים ? דיכאון ? חרדה? סטרס?היפלוגיקמיה?תשישות כרונית?תת פעילות בלוטת אדרנל?מה לעזאזל יש לי??

אני כבר משתגע אני כל היום באינטרנט קורא וקורא ולא נקלט לי אני לא מצליח להתרכז יש לי קשיי חשיבה
    אולי זה קשור איכשהו לדיאטת פחמימות שעשיתי? ויתר פעילות גופנית?

איך אני יודע אם עדיף לי לקחת תרופות SNRI? אולי יש לי חוסר בנורדרנלין יש דבר כזה?איך אני יודע שיש לי חוסר ? כי בלי האלטרולט הפרוזק פשוט לא השפיע

תודה למגיבים !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואש כבר...כנסו בבקשה

הוספת תגובה

• מיואש כבר...כנסו בבקשה - תגובה

שרון לויט
    25/02/2014

היי מיכה,
    אני לא יכולה ממש לאבחן דרך האינטרנט, אבל מהתיאור שלך נשמע לי כי הרבה דברים מלחיצים אותך. רק השאלה "מה לעזאזל יש לי?" והתיאור שלך את חיפושך אחר תשובה יכולים להעיד על לחץ וחרדה. כדי לאבחן דיכאון קליני יש צורך להיפגש עם איש מקצוע (הפסיכיאטר שלך/ מטפל אחר), אך אין זה מן הנמנע שיש מצב רוח ירוד לפעמים.
    זו טעות להסביר חרדות על ידי חוסר בחומר זה או אחר. חרדות נובעות בראש ובראשונה מדפוסי חשיבה לא נכונים, כלומר ממחשבות שמפחידות אותנו, מחשבות מוגזמות לגבי סכנה אפשרית. התנהגויות מסוימות יכולות לשמר את החרדות ואף להחמיר אותן. לדוגמא, החיפוש המתמיד שלך באינטרנט אחרי תשובה ו"אישור", רק מחמיר את החרדה. זאת מאחר, שהמידע שנמצא באינטרנט הוא חלקי (ולפעמים מטעה), האינטרנט לא יכול לאבחן את בעייתך והניסיון לעשות זאת לבד אינו מניב פירות, מאחר שאינך איש מקצוע, ויכול רק להלחיץ אותך יותר ולגרום לחיפוש שאינו נגמר אחרי עוד ועוד מידע.
    באופן פרדוקסלי, הניסיונות המתמידים לשלוט במצב הפיזי והנפשי שלך רק מחמירים את החרדות והלחצים, וזה מה שבאמת גורם לבעיה שלך. טוב תעשה אם תפנה לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיכול להרגיע את הלחץ, ללמד אותך לחשוב בצורה נכונה על הבעיות שלך, ולהפחית את החרדות. כעבור זמן קצר, לא תזדקק עוד לתרופות. חבל ליטול תרופות במשך תקופה ארוכה, כאשר ניתן לטפל בשורש הבעיה- החשיבה הלא נכונה המלחיצה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו