דלוזיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלוזיה
    שן שום
    16/03/2014

שלום,

אחי סובל ממחשבות שווא, הוא חש שעוקבים אחריו, מצוטטים לו ומישהו מסוים מעוניין לפגוע בו למרות שהקשר בינהם נותק. הוא מתקשה להירדם בלילה סובל מחרדות בלתי פוסקות.
    כמובן שזה פוגע לו בתפקוד ומערער את ביחסים בתוך הבית למרות שאשתו לשמחתי משתדלת לתמוך בו.

הסימפומים הנ"ל כבר הופיעו בעבר במקרים שונים אך לא טיפלנו בהם כי אני לא ממש יודע למי לפנות. אני עצמי כבר פניתי לפסיכיאטר בעבר עקב התקפי חרדה אך קיבלתי כדורים שעזרו זמנית בלבד, אני לא רוצה שאחי יקבל אותו טיפול.

אשמח לעיצות כנות ומועילות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלוזיה

הוספת תגובה

• דלוזיה - תגובה

שרון לויט
    16/03/2014

שלום לך,
    הטיפול במחשבות שווא הוא תרופתי בלבד, מאחר שלא מדובר בחרדות "רגילות" אלא בחרדות שנובעות מהפרעות בתפיסה. הבעיה, למעשה, יותר נוירולוגית מאשר נפשית. פסיכיאטר שיפגוש את אחיך, יקיים איתו ראיון מעמיק וישמע גם את חוות דעתך (או זו של אשתו/ קרוב אחר) ייתן לו את הטיפול המתאים. אם אכן מדובר בדלוזיות, הטיפול אינו בתרופות נוגדות חרדה ואינו דומה לטיפול בהתקפי חרדה, אלא מדובר בטיפול בתרופות נוגדות פסיכוזה.
    אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר בהקדם האפשרי, מאחר שרק הוא יכול לעזור במקרים כאלה, ואם לא פונים לעזרה המצב מחמיר. אם אינך מרוצה מהפסיכיאטר שפנית אליו, אתם יכולים, כמובן, לפנות לפסיכיאטר אחר. הטיפול אינו זמני ונקודתי, אלא מתמשך, מאחר שמדובר בבעיה כרונית שעלולה לחזור עם הפסקת התרופה.

חג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו