דכאון ותחושות בלתי נסבלות בגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון ותחושות בלתי נסבלות בגוף
    מעיין
    23/03/2014

שלום רב,.בת 34 בהריון ראשון לאחר טיפולים. כרגע שבוע 17. בשבוע 6 היו לי דימומים ולמרות שהכל היה בסדר מרוב הפחד של להפיל כנראה שזה גרם לסוג של טראומה ומאז כבר חודשים וחצי עם תחושות נוראיות בגוף שלא נותנות לי לתפקד גם הפסקתי לעבוד. מה שאני מרגישה זה כמו תחושת חגורה בפתח הקיבה (כמו שמרגישים בעת לחץ)ההבדל הוא שהתחושת חגורה הזו לא נעלמת מרגישה תחושות נוראיות בגוף בידיים וברגליים. אני אצין שלא מדובר על כאבים אלא על תחושות נוראיות בגוף שלא נותנות לי לתפקד. אובחנתי פסיכיאטר כחולת דכאון בינוני (דבר שלא סבלתי מכך בחיים) והוא טוען שההרגשות הללו באו בעקבות הדכאון ואילו אני טוענת שהדכאון בא בעקבות ההרגשות הללו. אני לוקחת ציפרלקס 20 מג סרוקוול 150 מג ללא כל שינוי בהרגשות. אובדת עצות , כל יום הוא עינוי ורק רוצה שהגוף שלי יחזור לרגשות הטבעיות שלי. אני אובדת עצות. מה דעתך? אציין שההרגשות שאני מרכישה בגוף - תחושה של חגורה + תחושות נוראיות בגוף אינן כואבות אך הן בלתי נסבלות ואיבדתי חשק להכל עקב התחושות הללו. בנוסף, אני יודעת שהתחושות הללו בראש ושאין שם משהו פיזי אבל המרגש ריאלי מאוד ולא מבינה למה הן לא נעלמות. אציין שלוקחת את הציפרלקס+סרוקוול כבר חודשיים ללא כל שיפור. האם יש תקווה שאי פעם אחזור לעצמי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דכאון ותחושות בלתי נסבלות בגוף - תגובה

שרון לויט
    23/03/2014

היי מעיין,
    בהחלט ייתכן שהתחושות האלה נובעות מחרדה או מלחץ. כפי שאמרת, מרוב פחד שמשהו יקרה במהלך ההריון נכנסת למצב נפשי שקשה לך לצאת ממנו. בהחלט יכול להיות שאת צודקת, ושהדיכאון הוא משני לחרדה ונוצר בעקבות התחושות שהחרדה גורמת לך. ייתכן גם, שברגע שתפתרי את בעיית החרדה כבר לא תהיי מאובחנת כסובלת מדיכאון, מאחר שתחזרי לעבוד ולתפקד כרגיל.
    מאוד מומלץ: 1.) ללכת לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שיעזור לך לפתור את הבעיה בקלות יחסית וללא כל צורך להיעזר בתרופות. 2.) לדבר עם הרופא על האפשרות של הפסקת התרופה או לפחות הפחתת חלק מהמינון. את נוטלת שני סוגים של תרופות נוגדות דיכאון וחרדה, שאינן מומלצות לשימוש במהלך ההריון, ולטענתך גם אינן מסייעות לך. אני חושבת שחבל להמשיך ליטול במצב כזה. 3.) כדאי מאוד לנסות לחזור לעבוד ולתפקד. מאחר שהתחושות שאת מציינת נובעות כנראה ממצב נפשי, חשוב מאוד להבין שהן אינן מסוכנות, ולמרות הן מקשות על התפקוד, בכל זאת אפשר לתפקד ברמה מסוימת ורצוי מאוד לא להימנע מפעילויות בגללן. ההימנעות מנציחה את תחושת החרדה, והתפקוד למרות התחושות- מחליש אותה. על אחת כמה וכמה אם את אכן סובלת מדיכאון. תפקוד במצב של דיכאון מאוד משפר את המצב, יותר מאשר תרופות.
    לסיכום, אל ייאוש- אני בטוחה שניתן לפתור את הבעיה, בצורה פשוטה יותר ממה שאת חושבת ובהחלט ייתכן שגם ללא תרופות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו