צורך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צורך
    קרן
    24/03/2014

שלום
    ביום יום אני משתדלת להיות עסוקה
    אני אוהבת שיש לי מעט זמן פנוי ואז אני מכניסה את התחביבים שלי ומרוצה מהיום
    ולעיתים אני רואה חברים, אין לי הרבה יש לי בן זוג ו2-5 חברים שרואה מדי פעם העניין הוא שחברי לאורך השנים הם אנשים שמתסכלים אותי אם אני לא זום נדיר שהם יזמו לכן בהדרגה ככל שהחיים הפכו להיות עמוסים יותר התמעט הזמן והרצון להשקיע בחברים, כרגע כשאני רואה חברים אני שמחה ונעים לי בחברתם אבל יש כאלה שנותק הקשר או שהקשר רופף כי נמאס לי לרדוף כל הזמן, האם זה לא תירוץ העיסוקים והחיים העמוסים גם אצלי כדי לא להתמודד עם החסך החברתי וגם אצלם כי הם הרי מוצאים זמן לעיסוקים אחרים, הם פשוט אנשים שלא שמים יחסים חברתיים בראש סדר העדיפויות, ובמציאות חיי אין לי הזדמנויות להכיר חברים חדשים
    ולא הייתי רוצה שזה יבוא על חשבון החברים שכבר יש לי, למרות שחלקם אכזבו

גם החבר שלי הוא כזה שאין לו הרבה חברים אז זה טוב לי, מדי פעם כל אחד עם החברים שלו מדי פעם מבלים כולם ביחד ורוב הזמן אנחנו לבד חלק ניכר מהזמן כל אחד בעולמו וחלק מהזמן מבלים ביחד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צורך

הוספת תגובה

• צורך - תגובה

שרון לויט
    24/03/2014

היי קרן,
    את יכולה לנסות לדבר עם החברים שמאכזבים אותך או שלא יוזמים מספיק. לדעתי הם לא ייעלבו אם תפני אליהם בצורה אסרטיבית ותאמרי משהו כמו: "אני מאוד אוהבת לבלות איתך, והייתי רוצה שתיזום יותר בילויים איתי", או "אני יוזמת בילויים רבים מאחר שאני נהנית לבלות איתך, והייתי רוצה שהיוזמה תהיה הדדית". לא טוב "לשמור בבטן" מחשבות ורגשות שליליים כלפי חברים, מאחר שההתנהגות הלא רצויה בדרך כלל חוזרת על עצמה (כי לחברים אין שום מושג שהם מאכזבים אותך), והתחושות רק הולכות ומצטברות. אני מכירה אנשים רבים שצוברים מטען שלילי כלפי חברים ולא נותנים לו ביטוי, עד שיום אחד הקשר "מתפוצץ", והחברים אינם מבינים למה.
    בנוסף, אם את מעוניינת ליצור חברויות וקשרים חדשים, אפשר בהחלט לחשוב על מסגרות שבהן את יכולה לקחת חלק על מנת שזה יקרה. לדוגמא: מכון כושר, חוגים, הרצאות, טיולים מאורגנים של צעירים (מסגרת חד פעמית ולא מחייבת), וכו'.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו