מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הלאה?מני30/03/2014
כללי
אני בן 35 נשוי +2 בריא בדרך כלל
נמצא בשליחות בחו״ל מזה שנתיים וחצי חוזר לארץ בקיץ הקרוב.
ככלל אני אדם רגוע ,יורד לפרטים בכל נושא .
להלן מספר אירועים שהתרחשו ב9 החודשים האחרונים:
מקרה 1: לפני 9חודשים
במהלך דיבור עם חבר בארץ חשתי בילבול וחוסר פוקוס למשך חצי דקה .בעקבות כך פניתי למיון ונבדקתי ע״י נוירולוג שקבע שזה לא נוירולוגי בשל העובדה שהיה לי גם כאב באיזור העצם התחתונה של הלחי.בדיקות דם תקינות.ללא המשך טיפול
מקרה 2: לפני 8חודשים
אשתי שהתה בארץ בחופשת לידה אני שהייתי בחו״ל.אשתי הודיעה לי במהלך הלילה שהיה אירוע נשימתי לתינוק (alte) (היום הכל תקין).הרגשתי לחץ בחזה ותחושת מועקה למשך מספר ימים.טסתי לארץ לטובת הבדיקות של התינוקת.ביצעתי לעצמי גם מספר בדיקות כולל Ekg הכל יצא תקין.
במשך חודשיים מאז מקרה זה נמנעתי ממפגשים חברתיים חשתי לעיתים חוסר ריכוז במפגשים שונים
מקרה 3:לפני שבועיים
לפני שנרדמתי שוחחתי עם אשתי על נושאים שונים שקשורים לחזרה לארץ. לאחר שנת לילה קצרה התעוררתי בבהלה ככל הנראה התקף חרדה שכלל הזעה דופק לב חזק ולא מהיר ורעד בגוף. אחרי חצי שעה לערך זה עבר .
במהלך השבועיים האחרונים שהיינו בחופשה בחו״ל.גם במהלך החופשה היו לי מחשבות לא טובות/שליליות
מקרה 4:שלשום
באמצע היום לאחר שכל היום הרגשתי טוב חשתי סחרחורת,לא רואה בחדות,ישבתי .הנ״ל עבר לאחר כ15 שניות לערך.
ביומיום אחרונים חשתי כאב חד בבוהן ימין ושמאל לסירוגין סהכ כ 4-5פעמים.
מאותו מקרה אני מרגיש חולשה כללית ,ללא תיאבון, חוסר ריכוז לאורך זמן, חש נוח יותר כאשר נמצא במיטה במנוחה.
כללי:
בין המקרים היו תקופות שהרגשתי טוב ללא אף תופעה שהוזכרה כאן.
לפני חודשיים וחצי שברתי את הקרסול במהלך משחק הנ״ל הצריך טיסה לארץ לניתוח.במהלך חודשיים עד לפני שבועיים הייתי עם קביים.
בכל התקופה של הפציעה וההחלמה חשתי טוב .
אתמול ביקרתי אצל רופא משפחה מקומי(בחו״ל):
הנ״ל חושב שמדובר בפוסט טראומה..
הנ״ל קבע שישנה בעיה פסיכיאטרית שמצריכה מעקב
הנ״ל המליץ לבצע MRI מוח בעיקר בשל מקרה מספר 4.
הנ״ל המליץ לקחת כדורים שישפיעו על חוסר הריכוז ורוגע
Trika 0.25mg אחד ליום בערב
Censpram 20 mg אחד ליום בבוקר
סהכ ל10 ימים הכדורים לאחר מכן יבחן לשלוח אותי לבדיקת פסיכיאטר.
שאלות:
לאלו רופאים מומלץ לבצע המשך בירור וטיפול?
האם המלצת רופא המשפחה מקובלת?האם אופי הכדורים והמינון סבירים.
באילו מקרים מומלץ לבצע MRI ראש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הלאה המשך
מני31/03/2014האם התיאורים הבאים הינם חלק מסימפטומים של חרדה?
״באמצע היום חוויתי סוג של בעיה בראייה לא סחרחורת אלא יותר חוסר פוקוס הנ״ל עבר אחרי 15 שניות שישבתי״
״כאב קצר וחד בבהונות סהכ 10 פעמים ביומים האחרונים כל פעם ברגל אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הלאה? - תגובה
שרון לויט31/03/2014היי מני,
בהחלט ייתכן שהסימפטומים שציינת נובעים מחרדה, לפחות רובם. ייתכן כי הסימפטומים האחרים (כמו כאבים) אינם מצביעים על בעיה רצינית, אך מאחר שהם הלחיצו אותך חווית סימפטומים נוספים, שנבעו מחרדה.
לגבי הסימפטומים שנובעים מחרדה, הם לאו דווקא נגרמו מטראומה של ממש. התקפי חרדה חוזרים על עצמם מאחר שכאשר מגיע ההתקף הראשון, אנשים בדרך כלל נוטים להילחץ ממנו. תופעה זו יוצרת "חרדה על חרדה", ובעצם מבטיחה את חזרתה של החרדה ובואו של ההתקף הבא. כך, למעשה, נוצר "מעגל שלילי" שמזין את החרדה עוד ועוד, וגורם לעוד ועוד התקפים, במרווחי זמן שהולכים ומצטמצמים.
במקרים כאלה, חשוב מאוד להבין כי הסימפטומים הנם תופעות טבעיות, הנובעות מחרדה. הם אינם מסוכנים בשום אופן לגוף, ואין סיבה להילחץ מהם ולפנות לבדיקות רפואיות כה רבות. הדבר הנכון לעשות בזמן התקף חרדה הוא פשוט לחכות שהסימפטומים יחלפו. במידה שמדובר בתופעות שלא חולפות (כמו כאבים חזקים) מומלץ להיבדק על ידי רופא.
הדבר הטוב והנכון ביותר לעשות כרגע הוא לפנות למטפל CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), שיעזור לך להתגבר על בעיית החרדה תוך מספר מועט של פגישות. אין כל צורך להיעזר בתרופות להפחתת הלחץ, מאחר שהטיפול ילמד אותך לקבל את התופעות הנובעות מהחרדה בלי להילחץ מהן. כאשר התופעות לא יפחידו אותך יותר הן פשוט יילכו וייעלמו, ולכן הניסיון להימנע מהן באמצעים מלאכותיים אינו נכון (מאחר שהדבר מעכב את התהליך הזה).
איני יודעת אם יש צורך ב- MRI ראש, יכול להיות שהיא מיותרת, מצד שני היא גם לא יכולה להזיק. ידוע לי שבמקרים בהם יש חשש לבעיה נוירולוגית עושים בדיקות מסוג זה. חשוב מאוד להבהיר שחרדה אינה, בשום אופן, בעיה נוירולוגית. מדובר בבעיה פסיכולוגית שניתנת לפתרון בקלות יחסית ובאמצעות כלים פשוטים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)

