מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה זה בא בגלים?אור30/03/2014
שלום,
עקב אירוע מאוד לא נעים שקרה לי, נותרתי עם חרדות ואולי אפילו פיתחתי טראומה. זה קרה כאשר מישהו צעק עליי והטיח בי דברים לא נעימים.
בזמן שזה קרה, לא הרגשתי פחד, הייתי אדיש אבל ידעתי שזה יתחיל ''לדמם'' מאוחר יותר ושאני אכנס לחרדות כי כבר התנסיתי בזה בעבר ולמדתי להכיר את הנפש שלי במצבים האלה. ואכן כך, לא הצלחתי לישון בלילה, לא אכלתי, חשבתי מחשבות שליליות ועוד כל מיני סימפטומים.
העניין הוא שיש מין תנודתיות כזו של חרדה, שפעם אני אומר לעצמי שלא קרה כלום ומרגיש רגוע ואז אחרי כמה שעות אני נתקף חרדה וחושב שזה סוף העולם. עליות וירידות כאלה שנעות בין שלווה לחרדה.
למה יש לי תנודתיות? אני מנסה להבין איך עובד המנגנון הזה. פעם אני חושב חיובי ופעם אני חושב שלילי. אני לא ממש שולט בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה זה בא בגלים? - תגובה
שרון לויט31/03/2014היי אור,
חרדה באה בגלים, מאחר שזהו טבעה. היא אינה יכולה להיות "סטטית", כלומר להישאר כל הזמן ברמה גבוהה, ומצד שני, המחשבות שלנו גורמות ל"קפיצות" בעוצמה לעיתים. אין כל צורך להילחץ מכך, גם כאשר החרדה באה הכל בסדר ולא קורה שום דבר רע לגוף. מדובר בסך הכל בתחושה מאוד לא נעימה, וככל שאנחנו מקבלים את התחושה הזו בלי להילחץ ממנה, החרדה פוחתת בטווח הקצר והארוך. מומלץ לפנות להתייעצות עם מטפל העוסק בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), שיוכל לתת לך כלים פשוטים להתגבר על הבעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)