חרדת בליעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת בליעה
    ספיר
    13/04/2014

שלום אני בת 23, בחורה בריאה בד״כ לפני כשלוש שנים התחילו לי התקפי חרדה בגלל סיבות אישיות שטופלו והפסיקו. לפני כחודש וחצי ההתקפי חרדה חזרו ובנוסף התחילה לי חרדת בליעה, פחד להיחנק מהאוכל ובנוסף פחד לבלוע את הלשון בזמן האכילה והבליעה לפני כיומיים התחלתי את הטיפולים לחרדות שוב שכוללים דיקור סיני. השאלה שלי אם הפחד מהבליעה של הלשון בזמן האכילה והבליעה הוא הגיוני? קורה שיש לי מצבים שאני מפחדת לבלוע את הרוק ומהלחץ אני מנסה לבלוע אויר שלא נבלע כי מן הסתם אין לי מה לבלוע. תודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בליעה

הוספת תגובה

• חרדת בליעה - תגובה

שרון לויט
    13/04/2014

היי ספיר,
    התשובה היא לא, אין שום אפשרות לבלוע את הלשון. בשום מצב, לא במצב ערות ולא במצב שינה. במצבים מסוימים של חוסר הכרה, הלסת נשמטת והלשון יכולה לחסום את דרכי האוויר, אך עדיין אינה נבלעת.
    הדיקור הסיני יכול אולי לשמש ככלי להרפיה, אך הוא אינו מתקן את החשיבה הלא נכונה שלך בקשר לפעילות הטבעית של הגוף והסימפטומים של החרדה. מומלץ להיעזר גם בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT).

חג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת בליעה

ספיר
    15/04/2014

תודה על התשובה המהירה.
    ואיך אני יכולה למצוא מומחה באיזור במרכז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת בליעה - תגובה

שרון לויט
    15/04/2014

אפשר לחפש באינטרנט במנועי החיפוש, או לקבל המלצות מחברים, ייתכן שגם רופא המשפחה שלך יכול להפנות אותך במידה שהוא מכיר מטפלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו