גיל המעבר וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל המעבר וחרדה
    רויטל
    11/05/2014

הנני בת 52 בגיל המעבר..בימים אלו התחלתי לקחת הורמונים. אני סובלת מחרדה שהבנתי מהרופא שזה חלק מהתסמינים. הרופא נתן לי ציפרלקס שעשה לי ממש רע ואח"כ וייפקס שהגעתי ממנו למיון עקב תופעות לוואי קשות. עד היום, כחודש לוקחת חצי וואבן (5 מ"ג) ומרגישה פתאום שזה לא מספיק לי...האם אפשר לעלות מינון לפעמיים ביום ועד כמה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר וחרדה

הוספת תגובה

• גיל המעבר וחרדה - תגובה

שרון לויט
    13/05/2014

היי רויטל,
    בדרך כלל נהוג לקחת כדור אחד, ולא חצי כדור. עם זאת, הסבילות לתרופה עולה (כלומר, השפעתה פוחתת עם הזמן), ולכן יש צורך להעלות את המינון כל תקופה. כמובן, רק תוך התייעצות עם הרופא המטפל. נטילה באופן קבוע של התרופה גורמת לתלות.
    את יכולה לפנות גם לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), על מנת ללמוד כיצד להתמודד עם החרדות ולהתגבר עליהן. לדעתי, חבל למלא את הגוף בתרופות שעושות לך רע, כאשר יש בנמצא דרכים יעילות יותר להתמודדות עם חרדות, ללא תופעות לוואי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה ממשיכה לקחת אם כל כך עושה רע

כרמית
    16/09/2014

את אומרת שיש תופעות לוואי מאוד קשות לתחליפי הורמונים

ניסית לפתור את התופעות של גיל המעבר בשינוי התפריט שלך שילוב ספורט וכו?
    אני לקחתי את התרופות מאוד קשה , היה בלתי אפשרי לחיות עם כדורים נגד דיכאון .
    לכי לבית מרקחת יש תוספים תזונתיים מצוינים ללא תופעות לוואי כמו פמארל

חבל על כל מה שאת עוברת בעיניי שווה לנסות לנקוט צעדים קטנים יותר לפני כל הכדורים האלה שאת מכניסה לפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו