חרדה ודכאון עד מתי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ודכאון עד מתי?
    איתן
    28/05/2014

שלום!לפני 4 חודשים התחילו להופיע אצלי התקפי חרדה, לקח חודש להגיע לאבחנה ובדרך הופיעו דכאון חמור וגם אגרופוביה קשה.
    התחלתי מיידית טיפול CBT ובפגישה עם פסיכיאטר קיבלתי רסיטל + קלונקס.
    אשתי תומכת בי ללא הפסקה, הולכת איתי ללימודים ומחכה בחוץ, מלאך של ממש.
    אני בן 26 בריא ומבין היום בעזרת הפסיכולוג שזה קרה כתוצאה מלחץ נפשי קיצוני בלימודים בחיים בכלל.
    התחלתי להרגיש יותר טוב ולחזור ללימודים לאט לאט, נגמלתי לחלוטין מהקלונקס.
    שיניתי לגמרי את הצורה שבה אני מתנהג וחושב, למדתי את הלקח.
    הבעיה היא שכל פעם שאני מרגיש טוב, שאני עוד רגע מחוץ לבור העמוק הזה, שוב מגיע איזשהוא התקף חרדה אומנם קצר אבל מכניס אותי לדכאון וחרדה שאין סיכוי, שוב לוקח קלונקס .. וכו'.
    כל נפילה כזאת רק מחדדת אצלי את ההבנה שאני לא אצא מזה לעולם, גם אם יום אחד ארגיש שעברתי את זה, ההתקף הבא ימתין ויופיע ברגע שהכי פחות אצפה לו. זה לא חיים! מה לעשות? אני עושה כל מה שאומרים לי אבל זה פשוט לא נגמר.
    אפילו כשאני בבית לבד קשה לי לתפקד מהפחד שיבוא התקף. פעם הייתי הכי עצמאי שיש , פעיל ומצליח בלימודים. היום אני תלוי באשתי לגמרי, צל של בנאדם.
    כולם אומרים לי שיש לזה סוף אבל לא מצאתי בשום מקום סיפור על מישהו שיצא מזה.
    מתי זה יגמר??
    תודה
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ודכאון עד מתי?

הוספת תגובה

• חרדה ודכאון עד מתי? - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    28/05/2014

היי איתן,

לפי מה שאתה מתאר פיתחת חרדת ציםיה להצרף הבא. חרדת ציםיה היא זו שגורמת להתקפים לחזור ולהופיע שוב ושוב. זאת הזמנה ממשית להתקפים נוספים. ההתקפים יחלפו כאשר תתמודד עם חרדת ציפיה. דבר על זה עם הפסיכולוג המטפל שלך. חשוב שתדע שחרדת ציפיה שלא מטופלת גורמת לצמצום תפקודי, המנעויות ופוגעת באיכות החיים.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו