תחושת חרדה מגיל קטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושת חרדה מגיל קטן
    דנה
    12/08/2014

שלום :)
    קוראים לי דנה ואני בת 16,ומאז שהייתי קטנה הייתה לי הרגשה שאני לא מצליחה לשלוט במחשבות שלי ושהן פשוט עוברות לי מהר בראש ואני לא שולטת עליהן והופיעו לי תמיד בלילה מחשבות מוזרות אבל לא התייחסתי לזה כל כך
    לאחר כמה זמן התחילו לי התקפי חרדה לא סיפרתי את זה לאף אחד,הרגשתי כאילו אני הולכת למות או להשתגע והלב שלי דפק מהר ופשוט רציתי לברוח אבל אחרי כמה דקות זה עבר לי ופשוט מאז התחילה לי הרגשה שאני תמיד לחוצה ושאני בחרדה תמידית,ואז שוב הרגשתי שאני לא מצליחה לשלוט במחשבות שלי ושזה פשוט משתלט עליי ועדיין לא סיפרתי את זה לאף אחד כי הרגשתי כאילו אני איזה משוגעת וממש התביישתי לספר להורים שלי למרות שאני מאוד אוהבת אותם והם תומכים בי תמיד בכל דבר.
    אחרי כמה זמן התחושה הזאת פחתה אבל כל שנה היא חזרה שוב ושוב לכמה חודשים
    ועכשיו שוב זה חזר אליי.. רק יותר גרוע אני מרגישה כאילו אני נמצאת בתוך חלום כאילו אני מנותקת מעצמי ומהמציאות,לא יכולה להרגיש שמחה אהבה רק את התחושה של החרדה אני מרגישה,וגם כאילו הראש שלי פשוט ריק ממחשבות רק המחשבות שאני לא שולטת בהן מופיעות לי וגם לא מצליחה להתרכז
    אני מפחדת שגרמתי לעצמי נזק גדול לגוף בגלל כל החרדה הזאת ושאני אף פעם לא אהיה נורמלית ולא אהיה שמחה יותר ושיש לי איזה בעיה נפשית קשה
    וגם אני מרגישה כאילו אני הולכת להשתגע או למות ומפחדת לפגוע בעצמי או באחרים
    אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות..
    אין לי חשק לצאת החוצה בכלל בא לי רק להישאר בבית במיטה
    היה לי חבר שאהבתי אותו מאוד בהתחלה אבל מאז שתחושת החרדה חזרה אני מרגישה כאילו אני לא אוהבת אותו,ואני כל הזמן מנסה רק להתחמק ממנו ואני מרגישה פשוט נוראי עם זה
    מרגישה שאני שונאת את עצמי ושאני אשמה בכל מה שקורה לי..
    החלטתי לספר את זה להורים כי פשוט נמאס לי שמאז שהייתי ילדה קטנה אני סובלת ככה,ואני יודעת שהם כן יעזרו לי פשוט אני ממש מתביישת לספר את זה
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושת חרדה מגיל קטן

הוספת תגובה

• תחושת חרדה מגיל קטן - תגובה

שרון לויט
    18/08/2014

היי דנה,
    הבעיה שאת סובלת ממנה (התקפי חרדה) היא בעיה מאוד נפוצה ומוכרת, ואין כל סיבה להתבייש. יש טיפול יעיל מאוד וקצר מועד יחסית עבור הבעיה, שנקרא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). טיפול זה ילמד אותך כלים להתמודדות עם החרדה, כך שהיא תופיע פחות ופחות עד שתיעלם לחלוטין. בזמן שתעברי את הטיפול, אין צורך להיעזר בתרופות, למרות שייתכן שיציעו לך טיפול תרופתי. ספרי להורים על הבעיה שלך והראי להם את התשובה שלי, והם יוכלו לעזור לך לפנות לטיפול המתאים. חבל לסבול סתם!

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו