מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה לאמאאנונימית18/08/2014
היי... אני מפחדת לכתוב את זה.. אבל יש לי חרדות נוראיות בנוגע לאמא שלי. אני בתקופה של דכאון ולחץ נפשי קשה. נפרדתי מהארוס שלי, פוטרתי מהעבודה. האדם הכי קרוב אליי זאת אמא.... ויש לי חרדות ממש ריאליים שהיא תהיה חולה או חולה במחלה לא טובה. אני לא להירגע. חזרתי לטיפול פסיכיאטרי בגלל המצב הדיכאוני אבל הפסיכולוגית שלי לא נמצאת בארץ ואני מתחרפנת לא יודעת איך להפסיק לפחד. לפעמים אני מפחדת להסתכל עלייה כי נראה לי שיש לה משהו בחזה. אני כל כך מפחדת מהמחשבות האלה... תעזרו לי.. תייעצו לי משהו בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה לאמא - תגובה
שרון לויט18/08/2014שלום לך,
אני מבינה שאת חרדה שמשהו יקרה לאמא שלך, גם אם בפועל היא בריאה ושלמה. אני ממליצה לפנות בהקדם האפשרי לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיכול לתת לך כלים מאוד יעילים להתמודד עם הבעיה. איני יודעת כמה זמן הפסיכולוגית שלך בחופש, אך אין בעיה לשלב בין שני הטיפולים, וייתכן שהפגישות הראשונות בטיפול CBT כבר יתחילו להועיל. לדעתי חבל לחכות. טיפול זה עשוי לעזור מאוד להפחית גם את הסימפטומים של הדיכאון במידה משמעותית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... שאלה
אנונימית18/08/2014היא חוזרת עוד יומיים רק שבשבילי זה כמו נצח אני מאוד סובלת. יש אולי איזה דרך להירגע בנתיים? אני מפחדת לפעמים להימצא ליד אמא.. כי אני מרגישה שיש לה משהו בחלק מסויים בגוף. מצד שני אני חושבת אולי אם אני יותר אשב איתה ואנסה להירגע זה יעזור? לפחות משהו בנתיים.. אני קורסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... שאלה - תגובה
שרון לויט19/08/2014אני מסכימה שלא כדאי להימנע מנוכחותה של אמא, כי זה רק יעצים את הבעיה, אלא דווקא לנסות לשבת איתה. כשמנסים להירגע בכוח זה לא תמיד עוזר, עדיף לנסות לומר לעצמך שהחרדה לא תפגע בך ושהיא עוברת לבד. כלומר- לנסות להילחץ כמה שפחות מהלחץ עצמו, לא יכול לקרות לך (או לאמא) דבר בעקבותיו. זוהי תחושה לא נעימה, אך כאשר את נמצאת זמן רב בקרבת מושא הפחד, היא דועכת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו אחרון
אנונימית19/08/2014מישהו אמר לי שאם אני אחשוב ככה זה באמת יתגשם. כמו שכתוב בספר הסוד. האם באמת יש לנו כזה כוח? אנשים אומרים לי תפסיקי ולא מבינים שזה חרדה נפשית שנובעת מהמצב הנפשי שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו אחרון - תגובה
שרון לויט19/08/2014אנשים רבים נוטים לחשוב שהמחשבות שלהם יתגשמו. הבעיה עם המחשבה הזו, היא שאין לכך כל הוכחה מדעית... (ואם תחשבי על מיליון דולר, האם זה יתגשם?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנונימית19/08/2014הרגעת אותי קצת.
יש איזה טכניקות להרגעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
שרון לויט19/08/2014דווקא בזמן חרדה לא מומלץ לנסות להירגע בכוח, אלא פשוט לקבל את הפחד ולחכות שהוא יחלוף מעצמו. לא להימנע, כאמור, מדברים מפחידים. לזכור שהפחד אינו גורם נזק.
מעבר לכך, טכניקות הרפיה (נשימות וכו') לא ממש עוזרות כשאנחנו במצב של חרדה חזקה, אלא מתאימות יותר למצבים של לחץ נמוך מתמשך (סטרס) או כעס ועצבנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אנונימית19/08/2014תודה על מה שכתבת אתמול. בנוגע למה שכתבת שאני דווקא צריכה לשבת עם אמא. הבעיה היא כשאני איתה והיא מחבקת אותי אני מפחדת עד כדי כל שמדמיינת שיש לה משהו באיזשהו חלק בגוף. יאו זה כזה מפחיד והיה לי את זה לפני שלוש שנים כשהייתי במצב הנפשי הזה. לא יודעת ממה זה נובע חוץ מאהבה גדולה וזה שהיא האדם הכע חשוב לי. אני יושבת איתה ולפעמים מפחדת להסתכל עליה מהפחד או לגעת בה כי אז הראש מתמלא בעוד יותר פחדים והכל רועד בפנים. ואז אני מתחילה לחשוב שאין לה כלום ושזה שטויות וזה עוד יותר מלחיץ. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
שרון לויט19/08/2014כפי שאמרתי, לא כדאי להימנע ממנה וזה כולל הכל- להסתכל עליה, לגעת בה ואפילו לא להימנע מהמחשבה שיש לה מחלה (כי כפי שאמרת, זה עוד יותר מלחיץ). כשלא נמנעים מדברים מפחידים ומתמודדים איתם, בסופו של דבר הפחד דועך מעצמו. כפי שציינתי, בטיפול קוגניטיבי התנהגותי לומדים איך בדיוק להתמודד בצורה מסודרת ושיטתית, כך שהפחדים נעלמים די מהר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה?
אנונימית20/08/2014לא להימנע מהמחשבה שיד לה מחלה...מה זה אומר? שכשיש לי פחד כזה אז אני צריכה להאמין בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה? - תגובה
שרון לויט20/08/2014כשעולה פחד, אין צורך לנסות לומר לעצמך בראש שהפחד הוא לא הגיוני או לא מציאותי, מאחר שכמו שכתבת, זה רק גורם לך ליותר לחץ. עדיף לאפשר למחשבה הזו "לרוץ" בראש, ולא להירתע מעצם קיומה. בסופו של דבר, ההיגיון מפעיל את עצמו לבד והאמונה במחשבה פוחתת מבלי שאת עושה דבר. כשאת מנסה בכוח להפחית את האמונה במחשבה, זה לא עובד (מאחר שזו לא מחשבה רציונלית, וככל הנראה אי אפשר "לדבר" איתה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)