מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני לא נושמת רגיל כבר שנה וחצימיטל24/08/2014
במרץ 2013 קבלתי התקף חרדה ומאז אני נושמת לא כמו בן אדם רגיל,אני צריכה לקחת נשימה עמוקה מידי פעם, היתי אצל כמה פסיכיאטריות, הראשונה נתנה לי מרשם של רסיטל 10 מ"ג והעלתה לי ל20 מ"ג אם אני זוכרת טוב ובמקביל לקחתי כדור sos של אלפרוקס, ואז באוגוסט אשתקד פסיכיאטרית אחרת החליפה לי לציפרלקס 10 מ"ג וטופלתי בזה עד מרץ השנה וזה גם לא עזר, ביוני פניתי לפסיכיאטרית שלישית שהיא הגדילה לי את המינון ל20 מ"ג ציפרלקס ועדיין אני לוקחת נשימה עמוקה מידי פעם לפעמים ממש קשה לי לנשום. בהתחלה עשו לי בדיקות גופניות ושללו הכל והגיעו למסקנה שזה נפשי. אשמח לעצה מה ניתן לעשות עוד כי זה נראה לי לא נורמלי מצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא נושמת רגיל כבר שנה וחצי - תגובה
שרון לויט25/08/2014היי מיטל,
עלייך לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שהוא טיפול פסיכולוגי ממוקד וקצר מועד המכוון ספציפית לבעיות כמו שלך. הטיפול יכול לתת לך כלים מעשיים להתמודדות עם החרדה, כך שבסופו של דבר היא תיעלם לגמרי. עצוב לי לשמוע שעדיין, אנשים רבים מספור מגיעים למרפאות לאחר התקף חרדה, ומייד מציעים להם טיפול תרופתי ללא כל עזרה נוספת. הטיפול התרופתי יכול לגרום להרגשה טובה יותר בזמן שנוטלים אותו, אבל זה בדרך כלל מסתכם בכך. הוא אינו פותר את הבעיה, ובטווח הארוך חלק מהתרופות אף גורמות נזקים. אם אפשר להתמודד עם הבעיה באמצעות טיפול פסיכולוגי שעוזר לפתור אותה, אז למה לא?
בנוסף, חשוב לי לציין שאם אין בעיה רפואית, הנשימה הלא סדירה נובעת ככל הנראה מחרדה. זו אינה בעיה פיזית, והמחשבה שהנשימה "לא בסדר" היא מחשבה מוטעית. האוויר כנראה נכנס ויוצא מגופך באופן סדיר, ואינך סובלת ממחסור בחמצן. המחשבה המלחיצה על כך שהנשימה היא "לא בסדר" גורמת לתחושה הזו לשוב ולהופיע, ויש ללמוד להתמודד עם המחשבה ואף להחליפה במחשבות רציונליות יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך שרון,אפנה לטיפול זה
מיטל25/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)