ציפרלקס ואלכוהול והתקף חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס ואלכוהול והתקף חרדה
    ד``ר דורון תודר
    28/08/2014

שלום שמי ליאור אני בן 18 וחצי
    לפני כשנה קבלתי התקף חרדה לאחר יום ששתיתי כמות גדולה של אלכוהול
    ומאז החרדה רודפת אותי כבר שנה הייתי אצל פסיכיאטר והוא המליץ לי לקחת ציפרלקס
    הייתי נוטל את התרופה כחודשיים מצבי השתפר התקפי החרדה נעלמו לפעמים היה תחושת חרדה קלה בנהיגה בכביש מהכי כמו זיעה בידיים וברגליים אבל זה היה נסבל
    לאחר כ חצי שנה שהפסקתי לקחת את התרופה ( ובמהלך החצי שנה הזאת הייתי שותה אלכוהול והכל היה רגיל ) טסתי לחול עם חברים ואני צריך לציין שיש לי גם פחד טיסות מאוד חזק ובמטוס גם חשתי חרדה חזקה , ובמהלך החופשה שתינו הרבה מאוד אלכוהול, הימים הראשונים היו בסדר אבל לקראת הסוף באחד מן הימים לאחר ששתיתי חשתי חרדה חזקה אני חושב שזה היה התקף , ולאחר מכן החרדות חזרו לי עוד הפעם ,
    עכשיו אני שוב לוקח ציפרלקס ומצבי השתפר אבל השאלה שלי היא אם מותר לי לשתות אלכוהול מידי פעם כאשר אני מפסיק לקחת את התרופה באותו היום שאני שותה ויום למחרת נוטל אותה כרגיל
    אני יודע שהאלכוהול מעורר חרדה אבל אני צריך לדעת בהיבט הבריאותי אם זה עדיין פוגע אם אני לא נוטל את התרופה באותו היום , כי הבנתי שאסור לערבב

תודה מראש , ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציפרלקס ואלכוהול - תגובה

שרון לויט
    01/09/2014

היי ליאור,
    קודם כל, לא מומלץ להפסיק את התרופה ליום אחד, מומלץ לקחת אותה באופן סדיר. בנטילה לא סדירה השפעתה עלולה לפחות, ובנוסף לכך יכולות להתעורר תופעות לוואי בימים שאינך לוקח אותה, כמו סחרחורות.
    בנוסף לכך, לתרופה אין השפעה מיידית אלא השפעה מצטברת ומתמשכת, כך שאם לא נוטלים יום אחד, אין לכך משמעות מבחינת שתיית אלכוהול, מאחר שהתרופה עדיין נמצאת בדמך ובמערכות שלך.
    לגבי האמירה שאלכוהול מעורר אצלך חרדה: התמודדות אמיתית עם חרדה היא כאשר לא מנסים להימנע מכל מה שמעורר אותה, אלא להיפך. בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שבו אני עוסקת, אפילו מעוררים את החרדה בכוונה על מנת ליצור התמודדות וכך מפחיתים אותה בטווח הארוך. במילים אחרות, כאשר מנסים כל הזמן להימנע מהחרדה, היא שבה ומופיעה בצורה בלתי נמנעת. מאידך, כאשר מתמודדים איתה, ועושים זאת בצורה נכונה, מבינה ומקבלת, היא דווקא הולכת ופוחתת.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו