מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המצב בארץ והדיכאון חרדה שליגיברת מצוקה03/09/2014
לא בטוחה שזה המקום הנכון. הבעיה שלי: יותר מידי חדשות. יותר מידי צוק איתן. מינהרות. דעאש וכריתת ראשים - אי אפשר בכלל להכיל את זה - כנופיות של חייזרים שצובאים על גבולותינו ועוד מעט יצלפו על כולנו או שישחטו אותנו או שיערפו ראשים - מה לעשות, זה מה שיש בחדשות כל היום. ערעור מוחלט של ביטחוננו. ואף מילה מרגיעה, מאף אחד. לא בטוחה אם כאן המקום לכתוב את זה, כי אתם עשויים עלולים לשלוח אותי לטיפול פסיכולוגי או לקחת ציפרלקס, ואלה עצות שאני יכולה לתת לעצמי לבד. גם להגיד לי להתרחק מהחדשות לזמן מה לא ממש יועיל. אני מנסה לעשות את זה אבל החדשות מגיעות בכל המדיות ואי אפשר להתעלם. יש לכם רעיון כלשהו? אולי לפחות תוכלו להפנות אותי לפורום שדן בדברים האלה ושאוכל אולי למצוא בו מילה מרגיעה כלשהו או תמיכה? קשה לי נורא. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המצב בארץ והדיכאון חרדה שלי - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל06/09/2014שלום לך,
הפתרון הוא בשליטה על מינונים. את זו שקובעת מה לראות / לשמוע וכמה. אשפר ללמוד להתעלם מהמידע שבה את לא מעוניינת. בנוסף, ניתן ללמוד הרגעות והרפיות שיאזנו את מצבך הרגשי. כל אלה ועוד כלים נוספים ניתן ללמוד במהלך טיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה
גיברת מצוקה09/09/2014אני רואה שהתגובה שלכם היא קבועה, המלצה על טיפול קוגניטיבי התנהגותי בשם סי-בי-טי. אני מאוכזבת קצת. אבל אם נניח אני רוצה ללכת על פי המלצתכם, ולקבל היכנשהו את הטיפול הזה, לאן עלי לפנות? האם מדובר בטיפול פסיכולוגי פרטי - אני לא יכולה לממן משהו כזה בימים אלו - או שמדובר בטיפול שמקבלים בקופת חולים. מודה על תשובתכם.
אבל בכל זאת, הערה. מדובר בפורום דיכאון וחרדה והתגובות שלכם לבעיות ולמצוקות שאנשים מעלים פה הן קרירות ולא תומכות ומנותבות אך ורק להפנייה לטיפול הזה, cbt
ואיכשהו זה לא נראה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות שזה הטיפול היחיד שעובד
ח09/09/2014למה שימליצו לאנשים על טיפולים אחרים שלא עוזרים? טיפול דינמי, למשל, איך הוא אמור לעזור לחרדות? אם יש טיפול שעובד טוב ובאמת פותר את הבעיות, אין שום סיבה לא להמליץ עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל11/09/2014שלום לך,
ראשית, אני מודה לך על הערה ופידבק חיוני לשיפור. שנית, הסיבה שאני ממליצה על טיפול CBT בגלל שהוא הוכיח את עצמו מבחינה קלינית ומחקרית בארץ ובעולם כיעיל בהשוואה לטיפולים פסיכותרפוייטים אחרים. במיוחד להפרעות חרדה ודיכאון אשר שומר על התוצאות למשך זמן רב לאחר תום הטיפול. בנוסף, אני ממליצה גם על טיפול בביוםידבק ונוירופידבק שגם הם הוכיחו את עצמם. ניתן לקבל טיפולים אלו באופן פרטי או במרפאות פסיכיאטריות ציבוריות שנמצאות באזור מגוריך.
אשמח לענות על שאלות נוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)