מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאוןלירון14/09/2014
היי, אני בת 23 עם עבר של חרדות וocd.
בתקופה האחרונה אני חווה ירידה חדה במצב הרוח, הכל נראה לי חסר טעם והדיכאון משתלט עליי. אין לי כוח לכלום כל דבר קטן מעצבן ומרתיח אותי וזה מקשה עליי מאוד במיוחד בעבודה. אין לי סבלנות לשום דבר ואני לא מצליחה להסתיר את זה. כל זה מתערבב עם הפרעות אכילה שמהן אני סובלת כ-5 שנים.
אני כבר לא יודעת מה אני מרגישה, יש לי חבר אוהב ותומך ואני כל הזמן באה אליו בטענות ואני אפילו לא יודעת אם בצדק.
מוצאת את עצמי פעמים רבות מהרהרת במחשבות אובדניות. אין שום סיכוי שאעשה לעצמי משהו אבל עדיין יש מחשבות.
פשוט לא מצליחה למצוא טעם בחיים.
מה עושים? איך יוצאים מזה?
חשוב לציין שכל החרדות וההפרעות אכילה שלי לא טופלו מעולם בצורה מקצועית.
תודה על התשובה ושבוע טוב לכולם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
שרון לויט16/09/2014היי לירון,
אם לא טיפת מעולם בבעיות שלך בצורה מקצועית, אין זמן טוב מן ההווה לעשות זאת, במיוחד כאשר בתקופה האחרונה יש ירידה במצב הרוח. אם את מעוניינת לקבל כלים מעשיים להתמודד עם בעיותייך, ולא רק לדבר עליהן, מומלץ לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). הבעיות לא ייפתרו מעצמן אם לא תפני לעזרה מקצועית. בייחוד הפרעות אכילה, שלפעמים מתמתנות אבל לא עוברות לגמרי אם לא מטפלים בהן, ויש נטיה להדרדרות בתקופות קשות.
לגבי מצב הרוח, ייתכן שהוא ישתפר באופן ספונטני, כלומר ייתכן שזו רק תקופה קשה שתחלוף. יש דברים שאת יכולה לעשות כדי לעזור לעצמך לשפר את מצב הרוח, כמו: עיסוק בפעילויות אהובות הגורמות לך סיפוק והנאה, הימצאות בחברת אנשים אהובים והסתייעות בהם, עשיית פעילות גופנית ושמירה על הגוף באופן כללי (תזונה נכונה ושינה מספקת). נסי ליהנות מחברתו של בן זוגך, לעשות איתו דברים מהנים שיחזקו את הזוגיות שלכם במקום לעסוק בעיקר בביקורת שלילית, שלא תורמת למצב הרוח ולזוגיות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)