דיכאון ובדידות חברתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון ובדידות חברתית
    דלית
    27/10/2014

שלום.לפני כמה חודשים,נפרדתי מבן זוגי,והחברים ניתקו איתי את הקשר.בבוקר אני עובדת,אבל שאני חוזרת הביתה חוץ מלדבר אם הוריי בטלפון,אין לי אף חבר או חברה לדבר איתו או איתה ואפילו אין לי עם מי לצאת לבית קפה.מאז הפרידה אני מרגישה בדידות חברתית נוראה.הייתי רוצה להתחיל ללמוד משהו אבל משכורת גבוהה אני לא מקבלת והוריי לא יכולים לעזור,כי אין להם כסף לשלם לי ללימודים או חוגים יקרים,כי הם חיים מביטוח לאומי.אני מרגישה שכשאני בבית אני חסרת מוטיבציה,ולפסיכולוג ופסיכיאטר אני לא רוצה ללכת,התניסיתי בזה בעבר בלי שום קשר לפרידה,אבל זה לא עבד,אשמח עם תציעו לי הצעה איך להניע את עצמי מחדש ולהתמודד עם הבדידות והדיכאון החברתי,אודה לכם עם תענו לי בהקדם.ערב טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ובדידות חברתית

הוספת תגובה

• המשך

דלית
    30/10/2014

אני מחכה לתשובה כבר 3 ימים ואתם לא עונים לי,אשמח עם תענו לי ותציעו לי מה לעשות זה חשוב לי,תודה מכל הלב ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ובדידות חברתית - תגובה

שרון לויט
    02/11/2014

היי דלית,
    לא סיפרת מדוע, במקביל לפרידה מבני הזוג, התנתקת מכל הקשרים החברתיים שלך. אבל ברור שזה לא עושה לך טוב. נסי קודם כל לראות, אם יש חברים שאת יכולה לחדש איתם את הקשר. ייתכן מאוד, שלפחות חלק מהחברים שאת כבר לא מדברת איתם ישמחו לשמוע ממך שוב. ייתכן שחלקם חושבים שאת כבר לא מעוניינת בהם, ולכן ניתקת את הקשר, והם ישמחו לגלות אחרת.
    את יכולה לנהל "יומן משימות", ובו תרשמי משימות שיש לעשות כל יום על מנת לחדש את הקשר עם חברים (רשימת חברים, למי פונים כל יום וכיצד- מייל/ טלפון וכו'). בנוסף, מומלץ להירשם לחוגים בתחומים שמעניינים אותך. כך תרוויחי גם פעילות נעימה ומספקת מחוץ לבית, שתשפר את מצב הרוח, וגם הזדמנות להכיר אנשים חדשים וליצור קשרים. בייחוד מומלצת פעילות גופנית, שמשפרת מאוד את מצב הרוח.
    בנוסף, ניתן לנסות ליצור קשרים במקום העבודה אשר יימשכו גם מחוץ למסגרת העבודה: את יכולה, למשל, להזמין חברים מהעבודה לשתות קפה/ לטייל בקניון, או כל בילוי משותף אחר.
    בקיצור, לא חסרות הזדמנויות להפעיל את עצמך וליצור קשרים, ישנים וחדשים.
    אם אינך שוללת לחלוטין אפשרות של טיפול פסיכולוגי, כדאי שתבדקי טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). זהו טיפול שונה מטיפול פסיכולוגי רגיל, בכך שאינו מתמקד רק בשיחה חופשית ואסוציאטיבית, אלא עיקרו הוא נתינת משימות על מנת להניע את עצמך, וכן מציאת דרכים לשינוי הגישה והחשיבה, כך שהחשיבה ה"חדשה והמשופרת" שלך תקדם אותך ותהיה חיובית יותר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דלית
    02/11/2014

עזרת לי מאוד ושיפרת לי את המצב רוח,מאחלת לך שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

שרון לויט
    03/11/2014

שמחתי לעזור, שבוע טוב גם לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו