מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון?צה עוד לעשות?חגית10/11/2014
שלום רב מגיל 18(היום בת 35) סבלתי מתסמינים גופניים שונים ומצבי רוח שאובחנו מאוחר יותר כחרדה,רופאה אחרת הגדירה סומטזציה,לפני כשלוש שנים עברתי גירושים ומאז אני חווה תחושות קשות של אי שקט חוסר תאבון הפרעת שינה קשה וכו,לעיתים אני מרגישה כמעין התמוטטות,מחשבה שלי לא נקיה בי לבטל עז ותחושת חוסר אונים.פעם אחת זה חלף התחושה של הריק ולא להרגיש כלום,במלחמה שגבתה ממני כוחות רבים,אך לא וויתרתי ועכשיו זה שוב חזר,אני מטופלת אצל פסיכולוג בשיחות כשנה(זה סבב שלישי) כמו כן מקבלת טיפול של לוסטרל 50 מ״ג במידת הצורך לוקחת קלונקס לשינה ,כי כדור שינה(בונדרמין) לא משפיע עליי כלל.
אני לא מצליחה להבין,זו כימיה? זה העבר? זה דיכאון? מה עוד לעשות ?
אני מכריחה את עצמי לקום בבוקר הולכת בסבל רב לעבודה עושה ספורט ופוגשת חברים בכח,אין לי הנאה ולעיתים סבל רב עד כדי שבא לי להפסיק להלחם,כי אולי להרפות זו התשובה
והפחד הגדול הוא מלהתמוטט כי אני מעמיסה על עצמי ,האם אפשר להשתגע מדיכאון ואיך יוצאים מזה?
מתנצלת על אריכות הדברים הייתי חייבת לשתף.
אם מישהו מעוניין לחלוק ולשתף גם,אשמח.תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון?צה עוד לעשות? - תגובה
שרון לויט11/11/2014היי חגית,
אני מבינה שאת מרגישה דיכאון וכי קשה לך מאוד לתפקד בגלל מצב הרוח הירוד. קודם כל, חשוב לציין שאי אפשר להשתגע בגלל דיכאון (או חרדה, או מצב רוח ירוד). הפרעות פסיכיאטריות שקשורות ב"שיגעון", כלומר באובדן קשר עם המציאות (הזיות, מחשבות שווא וכו') אינן קשורות כלל לדיכאון ולחרדה, ואינן נגרמות בשום אופן כתוצאה מהם.
בנוסף, אם את מרגישה שהטיפולים שאת עוברת לא עוזרים לך מספיק, כדאי לבדוק האם זהו סוג הטיפול המתאים בותר עבור הבעיה שלך. לגבי התרופות, לפעמים הן עוזרות באופן חלקי בלבד (ולפעמים לא עוזרות כלל), אך שמירה על קשר עם הפסיכיאטר ודיווח על מצבך יכול לעזור לו להתאים את התרופה בצורה הטובה ביותר האפשרית, כלומר לעשות את המקסימום הניתן עבורך בתחום התרופתי.
בנוסף, כדאי שתבדקי לגבי סוג הטיפול הפסיכולוגי אותו את עוברת. האם את יודעת מהו סוג הטיפול? האם מדובר בטיפול פסיכולוגי "רגיל", שבו את מדברת עם הפסיכולוג על כל נושא שבעולם בלי להיות ממוקדת בבעיה שלך ובפתרונה? האם אתם מדברים בעיקר על העבר, ומנסים להבין מה קרה במהלך הילדות וההתבגרות שלך שהביא אותך למצב כזה? (טיפול כזה נקרא בדרך כלל "טיפול דינמי") או, האם אתם מדברים על הבעיה ומנסים למצוא דרכים קונקרטיות לפתרון?
אציין כי הטיפול המומלץ עבור הבעיה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), טיפול שבו מדברים על הבעיה, מנסים למצוא דרכים לפתרונה על ידי עשייה וקביעת סדר יום שיעזור לך להתרומם. בנוסף, מדברים על דפוסי החשיבה השליליים שלך ומשתמשים בטכניקות מחשבתיות שונות כדי לשנות אותם ולעזור לך לחשוב בצורה חיובית יותר. הטיפול בדרך כלל נמשך מספר חודשים, עד לפתרון הבעיה, ולא שנים.
במקרים קשים, ניתן לשלב במקביל לטיפול הפסיכולוגי גם טיפול בגירוי מגנטי למוח (TMS) הניתן באזור מרכז הארץ, ומהווה תחליף לטיפול התרופתי, העוזר בשיפור מלאכותי של מצב הרוח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)