מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ ותחושה כללית לא טובהא19/11/2014
שלום!
אני בת 33 + 2 קטנים. בתקופה האחרונה מרגישה לחוצה ועצבנית, מאוד מתקשה לחשוב חיובי ולהיות אופטימית.
אלה לא תחושות זרות לי כי לאורך שנים רבות סבלתי לסירוגין מדאגות, פחדים והתקפי חרדה שאיתם התמודדתי לבד עם כל הקושי.
כיום אני יודעת להגדיר את עצמי כטיפוס פסימי הרואה בעיקר שחורות.
בכל תקופה של נפילה בחיים יש בדרך כלל סיבה שהביאה אותי למצב הזה. לדוגמה בחודש יולי האחרון נכנסתי לתקופה מאוד קשה מבחינה נפשית, יחד עם התקפי חרדה ופחדים איומים שלא יכולתי לשאת. וכל זה בגלל המצב הבטחוני הקשה שהיה (יש לקחת בחשבון שאני מתגוררת באילת ואנשים רבים עברו חוויות יותר קשות ממני, כך שההתנהגות שלי לא מוצדקת).
הלכתי למספר שיחות עם פסיכולגית, ואני לא בטוחה שההטבה במצב הנפשי נבעה כתוצאה מהטיפול הפסיכולוגי, כי בכל מפגש היה נושא אחד שנמרח ונטחן מכל הכיוונים על פני שעה וחצי. יצאתי מותשת במקום להתמלא.
בשבועיים האחרונים אני מרגישה ששוב החרדות מתחילות לצוץ פה ושם. אני מפרשת את ההרגשה כחרדות ואולי אני טועה.
אני מרגישה חסרת מצב רוח, התאבון פחת, הראש עסוק בתסריטי אימה של תאונות דרכים (מישהו מוכר נהרג בתאונה לפני כשבוע וזה מאוד השפיע עליי לרעה), אני בוכה בלי סיבה מוגדרת ולא מצליחה לראות את האור.
התחלתי שוב לקחת רסקיו. זה מצליח לעזור לי לרגעים.
יש לי ידע רב בנושא החרדות ולמרות שאני יודעצ מה כן צריך לעשות במצבי אני לא מצליחה ליישם...
אני מאוד מיאשת ומאוכזבת מעצמי שאני לא מצליחה להתגבר על זה אחרי כל כך הרבה שנים. מה גם שזה משפיע על הילדים ועל בעלי.
מה אני יכולה לעשות במצבי? למי לפנות ועל איזה טיפול מומלץ חוץ מפסיכולוג?
אשמח לתשובות.
הי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ותחושה כללית לא טובה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל22/11/2014אודליה שלום,
לפי מה שאת מתארת, נראה שאת מאוד סובלת ומצבך משפיע גם על סביבתך הקרובה. את מנסה לעזור לעצמך אך ללא הצלחה. לכן, אני ממליצה להתיעץ עם רופא פסיכיאטר. יתכן וטיפול תרופתי יכול לשפר את הרגשתך. בנוסף, שווה לנסות טיפול בנוירופידבק. זהו טיפול בטכנולוגיה ממוחשבת, הרעיון הוא לווסת פעילות חשמלית של המוח באזורים שבהם יש פעילות חשמלית חריגה הקשורה לתסמינים מהם את סובלת. זהו טיפול לא פולשני ולא חודרני, מבוסס על מדידה של נתונים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)