חוסר יכולת לחזור לשגרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר יכולת לחזור לשגרה
    סיון
    07/12/2014

היי אני בת 21 ולפני כחודשיים אמא שלי נפטרה, הידיעה המצערת לא הגיעה בהפתעה כיוון שאמא שלי הייתה חולה ב-8 שנים האחרונות, אפילו בימיה האחרונים כולנו ידענו שזה הסוף ויכולנו לומר מילות פרידה. הייתי מאוד קשורה לאמא שלי, מאז המקרה אני לא מצליחה לחזור לשגרה, התפטרתי מעבודתי בניסיון למצוא משהו חדש ולפתוח דף חדש, אך כל עבודה שהתחלתי מצאתי תירוצים למה לברוח ממנה, טסתי לחו"ל לעבוד וגם משם חזרתי אחרי שבועיים, אני לא בן אדם שמרים ידיים ומוותר לעצמו, אבל אני פשוט כל היום מוטרדת ממחשבות על אמא שלי ולא מצליחה לחזור לשגרת חיים.
    אני מוקפת בחברים מקסימים ותומכים אבל בכלל לא בא לי לדבר איתם על הנושא ולדבר על זה עם אבא שלי זה בכלל לא מתאים מהסיבה שמצבו הרבה יותר נורא משלי.
    ככל שעובר הזמן זה רק הולך ונהיה קשה, הגעגוע גדל והעובדה שלא ניתן לעשות כלום משגעת אותי. בנוסף, כמעט בכל לילה מאז שנפטרה אני חולמת עליה ולפעמים יש לי פלאשבקים מכל מיני חוויות איתה כשהייתי קטנה, הרבה לפני המחלה.
    אני אובדת עצות ואין ביכולתי לשלם לטיפול פסיכולוגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר יכולת לחזור לשגרה

הוספת תגובה

• חוסר יכולת לחזור לשגרה - תגובה

שרון לויט
    08/12/2014

היי סיון,
    מצטערת לשמוע על מות אמך. זה אכן מאוד קשה ולא פשוט להתמודד עם מוות של אדם כה קרוב. בדרך כלל, האבל יכול להימשך בין שנה לשנתיים, ורק אם התפקוד שלך נשאר פגוע באופן משמעותי לאחר תקופה כזו, האבל נחשב לפתולוגי, כלומר חורג מגבולות הנורמה וגולש לדיכאון. לאחר חודשיים זה עדיין טבעי שתחווי תופעות כאלה. עדיין לא עבר מספיק זמן ולא חווית את תהליך האבל במלואו.
    לכן, כדאי לתת לעצמך זמן, ולקבל בהבנה את התופעות שקורות לך בעקבות האבל. לעתים קרובות אפילו לא כדאי לנסות להתערב באבל נורמלי באמצעות טיפול פסיכולוגי, מאחר שזהו תהליך טבעי שהאדם צריך לעבור עם עצמו, ללא התערבויות וניסיונות לשנות את המצב. מומלץ לבצע חזרה איטית והדרגתית לשגרה, אך ייתכן שעדיין אינך בשלה לכך ותוכלי לעשות זאת בשלב מאוחר יותר. כדי שהאבל לא יהפוך למשהו פתולוגי שמונע ממך לתפקד גם בשלבים מאוחרים יותר, כדאי לנסות ולחזור לשגרה (כשתהיי מוכנה יותר) אפילו באופן מאולץ, "בכוח", ולא להימנע מעבודות ומפעילויות אחרות. השגרה עצמה, והפעילויות היומיומיות, מאוד עוזרות להתמודד עם האבל, בשלב שבו זה מתאים. כדאי גם לנסות ולדבר על מה שעובר עלייך, מה שיכול לעזור לעבור את התהליך הזה. אם אינך רוצה לדבר עם אנשים קרובים, תמיד אפשר לדבר עם אנשים מבחוץ שיכולים לסייע, כגון מוקד "ער"ן", או מקורות תמיכה שונים ברשת. את יכולה גם לנהל יומן ולכתוב את הדברים לעצמך, כדי לעבד אותם בצורה טובה יותר.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו