מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול נגד חרדהשני16/12/2014
שלום,
יש לי הפרעת חרדה ושום טיפול לא עזר לי, הייתי בטיפול פסיכולוגי במשך כמה שנים, הייתי ב-CBT, לא עזר במיוחד, ועכשיו אני אצל פסיכולוגית שלא ממש עוזרת לי ומתעלמת מרוב הבעיות והקשיים שאני מציגה בטיפול. כל העניין של חשיפות ודפי מחשבות לא מועיל ברמה שתשפר את מצבי לטווח ארוך.
השאלה אם כל הפסיכולוגים כיום דומים באופי המרוחק והמתחמק או שיש טעם להחליף מטפל? וגם איזה טיפולים נוספים יכולים להועיל נגד חרדות ומצבי רוח חוץ מטיפול פסיכולוגי קלאסי ו-CBT?
תודה רבה, שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נגד חרדה - תגובה
שרון לויט16/12/2014היי שני,
קודם כל, בהחלט יש מטפלים שאינם קרים ומרוחקים! אם את מרגישה שהמטפל קר ומרוחק, קטנים הסיכויים שהטיפול יצליח. הבסיס החשוב ביותר לטיפול מוצלח הוא קשר טוב עם המטפל (מהווה 40% מהצלחת הטיפול והוא תנאי הכרחי שבלעדיו הטיפול לא יכול להצליח). במהלך הטיפול, את אמורה לחוש שהמטפל שלך הוא חם, אמפתי, מבין אותך ואת צרכייך ונותן לך מענה מספק (לדעתי מענה גם מעבר לשעה הטיפולית הוא מאוד חשוב, כלומר שתוכלי לפנות אליו בין פגישה לפגישה בעת הצורך).
שנית, לגבי "טיפול פסיכולוגי קלאסי" (שנקרא "טיפול דינמי"), לא הוכחה יעילותו כנגד חרדות, מאחר שהמטפל לא נותן לך כלים להתמודדות אלא יוצר איתך שיחה חופשית ואסוציאטיבית, שבה רוב הזמן את מדברת והוא מקשיב. אני לא רואה כיצד הדבר יכול לעזור להתמודד עם חרדות. לגבי טיפול CBT, הוא אכן הטיפול היעיל ביותר ובעל התוצאות העמידות ביותר, אך כפי שאמרתי- יש קודם כל צורך בחיבור אישי עם המטפל, אחרת גם הוא לא יצליח.
מעבר לכך, לדעתי על מטפל להיות גמיש ולהתאים את הטיפול למטופל, ולא להיפך. אם לא נוח לך למלא טבלאות, בהחלט אפשר למצוא דרכים אחרות לעבוד בצורה מספקת ומסודרת.
לגבי טיפולים אחרים, הם יכולים לעזור בצורה חלקית, אך אינם מלמדים אותך להתמודד עם החרדות, ולכן לא גורמים לך להיפטר לחלוטין מהחרדות שלך כפי שעושה טיפול CBT. קיימת, למשל, האופציה של טיפול תרופתי, וכן טיפולים כמו נוירופידבק.
על טיפולים אלטרנטיביים לא הייתי ממליצה, מאחר שיעילותם נמוכה וכבר הגיעו אליי אנשים רבים שעברו סדרות של טיפולים כאלה ללא הועיל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
שני16/12/2014קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת!
השאלה אם את חושבת שדרך דפי מחשבות ניתן לשנות דפוסי חשיבה שקיימים בעצם כל החיים?
וגם אם ללמוד לחיות עם החרדות מונע את הסבל שבחיים מלאים בחרדות?
שאלה נוספת, במידה ומקבלים מרשם לתרופה פסיכיאטרית, חייבים ללכת תוך כדי לטיפול פסיכולוגי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול - תגובה
שרון לויט16/12/2014היי שני,
אני לא יודעת אילו "דפי מחשבות" קיבלת בטיפול, אבל בדרך כלל מבקשים מהמטופל לתעד מחשבות, רגשות, תחושות פיזיות והתנהגויות סביב המקרים בהן עלתה החרדה. המטרה היא, קודם כל, לדעת בדיוק מה קורה לך במצבים האלה כדי שאפשר יהיה לעבוד על זה. בהמשך, הדפים משמשים כדי לתרגל את מה שאת לומדת בפגישה- מחשבות חלופיות למחשבות השליליות לגבי החרדה, והתנהגויות חלופיות שעוזרות להיפטר ממנה. את הדברים הללו לומדים ביחד עם המטפל, ובבית רק מתרגלים ומתעדים את התרגול שעשית (בדרך כלל בכתב).
חשוב לציין שהחלק ההתנהגותי של ה-CBT הוא עיקר הטיפול, והוא יותר משמעותי מתיקון המחשבות. על ידי שינוי ההתנהגות בזמן החרדה (וגם בין לבין) אנחנו, למעשה, משנים את כל היחס שלנו לחרדה ואת צורת ההתמודדות, וזה עוזר לשנות גם את החשיבה כלפיה.
הרעיון בתיקון החשיבה הוא לשנות מחשבות כמו "החרדה מסוכנת", "החרדה מזיקה לי", "אסור לי לחוות חרדה", "אני חייבת להיות בשליטה כל הזמן" וכו'. הרבה יותר קל לשנות את נקודת המבט הזו ממה שזה נראה.
לגבי ההתמודדות, אם לומדים לקבל את החרדה ולא להתנגד לה, ואפילו גורמים לה באופן מכוון ורצוני, היא הולכת ונעלמת. כלומר, החרדה למעשה ניזונה מעצם העובדה שאת לא רוצה בה ומנסה לסלק אותה- זה רק מגביר אותה. הדרך היחידה להיפטר לחלוטין מחרדה, היא פשוט להתייחס אליה בצורה אחרת- של קבלה וחשיפה אליה, במקום הימנעות ודחייה שלה. זו גם הסיבה שטיפולים אחרים יכולים לעזור רק באופן חלקי- הם מנסים לגרום לסימפטומים להיעלם, ולמעשה "דוחים" את החרדה.
אם את בוחרת באופציה של טיפול תרופתי, אינך חייבת לשלב טיפול פסיכולוגי.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)