חרדה ארוכת טווח.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ארוכת טווח.
    בת שבע
    17/12/2014

שלום רב ליועצות. כבר כמה שנים שאני סובלת מחרדות לפני כניסה לשינה ???(אולי איבוד שליטה לא יודעת)
    כמו כן יש לי חרדה מפני הרגשת עייפות שאז לא אוכל להתרכז ולתפקד.שזה מוביל לזה שאני "חייבת" לישון אחרת איו לי חיים.
    מבקשת עזרה תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ארוכת טווח.

הוספת תגובה

• חרדה ארוכת טווח. - תגובה

שרון לויט
    22/12/2014

היי בת שבע,
    התשובה נמצאת בגוף השאלה: את טוענת שקשה לך להירדם בגלל מחשבות שגורמות לך לפחד, מחשבות כמו: "אם לא ארדם לא אוכל לתפקד", או "אם ארדם אאבד שליטה". לכן, אם לא היית מאמינה במשפטים הללו שאת אומרת לעצמך לפני השינה, לא היתה לך בעיה להירדם. הרי שינה אינו דבר שאפשר לכפות אותו בכוח, וכאשר יש חששות סביב נושא ההירדמות, באופן טבעי היא נעשית קשה עד בלתי אפשרית.
    אפשר לפתור את הבעיה בקלות, תוך מספר פגישות בודדות בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). בטיפול תלמדי לשנות את החשיבה הזו, כך שתוך מספר שבועות אפילו תוכלי לחזור למסלול שינה נורמלי.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו