מה עושים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים?
    נמי
    22/12/2014

שלום.

יש משהו שהבחנתי וכמעט ולא נותנים לו משקל והוא בעצם לחיות עם החרדות והכדורים- או במילים אחרות "שגרת חיים".אני בת 25.

גם כאשר אני מטופלת כבר 5 שנים אני לא מרגישה שיש לי שגרה ועל כן מתלווה ים של תסכולים שמתווספים -תחושת שוני נצחית.בנוסף למה שכבר קיים מהחרדות עצמם .העובדה שאיני באמת מקיימת שגרת חיים תקינה-

רגילה כמו כולם תוקעת אותי ,ואינני מתקדמת בחיים בשום צורה שהיא- לא זוגיות- שלא הייתה לי מעולם, קשרים , לימודים גבוהים שאני לא מצליחה להחזיק וכבר פרשתי והלחץ רק גדל לבין מה שמצפים ממך -לבין מה שאני יכולה -בין הרצוי למצוי וגם חוסר השגיות אישית. תחושת פער תהומית ביני לבין אנשים "נורמלים" שרק הולכת ומחמירה.

רציתי לדעת למי פונים במצב כזה?האם לכל פסיכולוג? או שיש שמתמחים בתמיכה רגשית לאדם שבאמת סובל עם חרדות וניהול חיים תקינים-שגרה? האם ניתן כאדם חולה מאוד ליצור חיים נורמלים? כי איני מרגישה כך 5 שנים שאני דורכת במקום בבית ואיני יודעת לאן פני מועדות.

האם ישנם בארץ קבוצות תמיכה ששם באמת יכולה להיות הפריה הדדית?

אשמח לתשובה מפורטת שתוכל לעשות לי סדר.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• מה עושים? - תגובה

שרון לויט
    22/12/2014

היי נמי,
    אני מסכימה, שגרת חיים קבועה שמספקת אותך חשובה מאוד לתחושת ה"נורמליות", להתקדמות בחיים ולהשגת מטרות. כמו כן, היא כמובן עוזרת להתמודד עם חרדות. אנשים הסובלים מחרדות חוששים מאובדן שליטה ומחוסר יציבות, ואורח חיים המכיל שינויים מתמידים מכניס ללחץ.
    ככל הנראה, לפי מה שהבנתי מהודעתך, את מטופלת בטיפול פסיכולוגי הנקרא "טיפול דינמי", כלומר טיפול פסיכולוגי "סטנדרטי". טיפול כזה הוא ארוך טווח, כלומר אינו תחום בזמן ויכול גם להימשך שנים רבות, כאשר לטיפול אין מטרות ברורות וספציפיות בדרך כלל, ועיקרו שיחה חופשית ואסוציאטיבית על החיים תוך התמקדות בעיקר בתקופת הילדות.
    נשמע שאת יכולה להיתרם מאוד מטיפול פסיכולוגי מסוג אחר, שנקרא "טיפול קוגניטיבי התנהגותי" (ובקצרה טיפול CBT). למעשה, טיפול זה והטיפול הדינמי ה"סטנדרטי" הינם שני הזרמים המרכזיים בפסיכותרפיה כיום. טיפול CBT עוסק במתן כלים מעשיים לשינוי בחיים. יצירת שגרה והשגת מטרות הינו אחד היעדים המרכזיים בטיפול כזה. בנוסף, המשמעות של יצירת שגרה היא לאו דווקא חיים עם החרדות והכדורים, מאחר שהטיפול יכול לעזור לך להיפטר הן מאלה והן מאלה. אני לא חושבת שטיפול תרופתי בחרדות צריך להיות לטווח ארוך, אם בכלל. הכלים שנלמדים בטיפול CBT הינם יעילים במידה כזו, שהתרופות לרוב מיותרות (ולדעתי אף מעכבות).
    איני יודעת למה כוונתך כשאת מתארת את עצמך כ"אדם חולה מאוד", אולם אם את מתייחסת לחרדות, חשוב לדעת שהן אינן מחלה קשה, ולמעשה אינן מחלה כלל וכלל. אם הקושי בתפקוד אותו את מתארת נובע מחרדות ומביטחון עצמי נמוך, אינך אדם חולה כלל וכלל, ובהחלט אפשרי להתגבר על כל הקשיים שלך.
    לגבי קבוצות תמיכה- קיימות ברחבי הארץ (תלוי באיזה אזור), לא תמיד קל להתקבל אליהן ולא כולן עשויות להתאים לך. ייתכן שטיפול אישי בגישה הנכונה יכול להועיל יותר, בכל אופן קבוצה שבה את יכולה לשתף את קשייך לא תזיק.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו