מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסיכולוג קלינימיטל01/01/2015
שלום,
התחלתי ללכת לפסיכולוגית קלינית לפני מס' חודשים עקב כך שאני לא נושמת בצורה רגילה כבר שנתיים ואני כל הזמן צריכה לקחת נשימה עמוקה , זיהו אצלי התקף חרדה אבל משום מה , כדורים פסיכיאטריים לא עוזרים לי .
לוקחת 15 מ"ג ציפרלקס במשך שנה
אני במפגש ה8 עם פסיכולוגית קלינית , ואני ממש לא מרוצה , אין שיפור כלשהו בהרגשה , היא משעממת אותי נורא , אני יודעת שהשיפור לא מיידי אבל אני צריכה כבר להרגיש שאני איזשהו שיפור ושום דבר לא זז.
ההרגשה היא על ספת פסיכולוג רגיל ולא פסיכולוג קליני
אודה לעזרתכם , מה ניתן לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג קליני - תגובה
שרון לויט05/01/2015היי מיטל,
נראה לי שלא הגדרת נכון את הגישה הטיפולית אותה את מחפשת לפני שפנית לטיפול.
פסיכולוג "רגיל" הנו פסיכולוג קליני. פסיכולוג שאינו קליני, לא עוסק בטיפול (למשל פסיכולוג ארגוני, תעסוקתי, מחקרי).
בדרך כלל טיפול "רגיל" אצל פסיכולוג קליני נקרא "טיפול דינמי". בטיפול זה, מתנהלת שיחה חופשית על החיים שלך, פעמים רבות תוך התמקדות בעבר ובהיסטוריה ההתפתחותית שלך. לעתים מדובר רק בשיחה חופשית ואסוציאטיבית.
בכל מקרה, פסיכולוג כזה אינו נותן לך כלים להתמודדות עם התקפי החרדה. כאשר את שואלת אותו מה לעשות, בדרך כלל אין לו תשובה לכך ובמקום לתת לך כלים הוא ממשיך לגלות אמפתיה, לדבר איתך על העבר או על חוויית החרדה (בלי לספק כלים להתמודד איתה), או שולח אותך לפסיכיאטר כדי לקבל טיפול תרופתי.
לכן, זה לא מפתיע שאינך רואה שינוי.
אם את מעוניינת בכלים שיעזרו לך לפתור את הבעיה ולהפסיק לסבול מהבעיה בנשימה, עלייך לפנות למטפל העוסק ספציפית בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). לצורך העניין, אין זה משנה אם מדובר בפסיכולוג קליני או בפסיכותרפיסט מתחום אחר, שכן קיימים מטפלים רבים שאינם פסיכולוגים קליניים, ולתחום הטיפול הנפשי אפשר להגיע לא רק מתוך לימודים של פסיכולוגיה קלינית.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת לגבי הטיפול המתאים והכלים להתמודדות, שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הבנתי את זה רק לפני כמה ימים
מיטל08/01/2015שהלכתי לפסיכולוג קליני במקום למישהו שמטפל בCBT
ומה זה ביופידבק? מה עדיף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הבנתי את זה רק לפני כמה ימים - תגובה
שרון לויט08/01/2015ביופידבק הנה טכניקה גופנית לטיפול, שאינה קשורה בטיפול פסיכולוגי (למרות שיש מטפלים שמשלבים אותה בטיפול שלהם). מדובר בטכניקה ללימוד שליטה בתחושות גופניות מסוימות, כגון דופק, לחץ דם, שלפוחית השתן ועוד. לטיפול בחרדות דווקא לא הייתי ממליצה על טכניקה זו, מאחר שה- CBT דוגל בהתמודדות עם הפחד כשיטה הכי יעילה להתגברות עליו. בביופידבק עושים בדיוק את ההיפך, מנסים לשלוט בסימפטומים ובכך "לדכא" את הפחד. כאשר את נמצאת בשיא החרדה, כל הניסיונות לשליטה לא עובדים ורק מלחיצים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)