פגיעה נפשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה נפשית
    איילה
    18/01/2015

שלום וערב טוב.יש לי קרובת משפחה,שכל פעם שהיא באה אלינו,אני גרה עם ההורים,או שהיא רואה אותי בחוץ יש לה ביקורת שלילית עלי מבחינת איך שאני נראית.אני בחורה מאוד פגיעה,ואני לא נראית כל כך נורא כמו שהיא מציגה אותי,נכון אני קצת שמנה אבל אני בחורה מטופחת.ולמרות זאת היא כל הזמן עוקצת אותי על הלבוש,על ההשמנה,אני בחורה מאוד פגיעה,והיום שהלכתי בכיף אם חברה שלי לבית קפה פתאום היא עברה לידי והתחילה לעקוץ אותי ולהגיד לי ליד חברה שלי ובבית קפה מילים לא נעימות,ובעקבות זה נכנסתי לעצבים חזקים.עד אכשיו לא התייחסתי לביקורות שלה אבל היום זה היה השיא.באתי הביתה בעצבים,ומרוב עצבים רבתי עם המשפחה חס וחלילה לא מבחינה פיסית אלא יצאו לי מהפה מילים לא נעימות מרוב עצבים,ואפילו צרחתי מרוב עצבים,ניסיתי להתקשר אליה,אבל היא התחמקה ממני ונכנסתי לעצבים חזקים עוד יותר,ושאני עצבנית קשה לי לשלוט על המילים שאני מוציאה מהפה,דרך אגב עברתי פגיעות נפשיות לא קלות בעבר,אבל לטיפול פסיכיאטרי אני לא רוצה ללכת אני לא רוצה להתחיל אם תרופות פסיכיאטריות ואני לא מרגישה שאני זקוקה לפסיכיאטר,פשוט אשמח עם תציעו לי אלטרנטיבה אחרת איך לשלוט על עצמי במצב של כעס,כלפי הקרובת משפחה ובכלל.אשמח עם תעזרו לי תודה וערב טוב ונעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה נפשית

הוספת תגובה

• פגיעה נפשית - תגובה

שרון לויט
    19/01/2015

היי דלית,
    קיים טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שעוסק בשליטה בכעסים, שבו את יכולה ללמוד טכניקות פשוטות כיצד לשלוט בעצמך ולבטא את עצמך בצורה אסרטיבית (תקיפה ומלאת ביטחון) ולא אגרסיבית (תוקפנית). זהו טיפול קצר מועד וממוקד, שעשוי לקחת כ-6 מפגשים (זה כנראה משתנה ממטפל למטפל, אצלי זה נע סביב 6 מפגשים).
    אין כל צורך לשלב טיפול תרופתי עבור הבעיה הזו, מאחר שהוא בדרך כלל אינו עוזר לשליטה בכעס.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שרון,שאלה לגבי cbt

איילה
    19/01/2015

רציתי לשאול מה זה טיפול cbt ומה עושים בזה,כי אף פעם לא הייתי בטיפול כזה ולא שמעתי על זה,ועם ארצה את הטיפול,אשמח לדעת איפה יש טיפול כזה באיזור השרון,כי אני גרה באיזור השרון,אשמח לקבל את תשובתך,תודה ומאחלת לך ערב טוב ומהנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שרון,שאלה לגבי cbt - תגובה

שרון לויט
    19/01/2015

היי דלית,
    טיפול CBT הוא טיפול פסיכולוגי קצר מועד וממוקד מטרה. בטיפול זה משתמשים בכלים קונקרטיים, כלומר המטפל מנחה אותך מה לעשות כדי לפתור את הבעיה שלך. בטיפול בכעסים, למשל, לומדים כלים לאסרטיביות ולשליטה בהתפרצויות, ובנוסף כלים לתיקון מחשבות מכעיסות, מתסכלות ומעליבות שמלבות את הכעס. בסופו של דבר, גם רגש הכעס עצמו נעשה הרבה יותר מתון בעקבות זאת.
    להפניות ספציפיות את יכולה לפנות אליי במייל או בטלפון, אין לי אפשרות דרך הפורום.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו