אני בדיכאון קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני בדיכאון קשה
    שרית
    26/01/2015

אני בת 57 בדיכאון קשה המון שנים. לא יוצאת לאף מקום מסתגרת בבית. יש לי עוד מלא מחלות אוסטיאופורוזיס יתר כולסטרול. שיניים רקובות . בעיות חניכיים . בעיות כניקולוגיות. מטופלת בסרוקוול ורמרון. המצב שלי אנוש.רוצה כל היום להיות במיטה. היתי אצל מיטב הרופאים אך אף אחד לא עזר לי.הבית שלי במצב קשה .
    מטונף מלוכלכך . לא מטופל. הצילו.................

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני בדיכאון קשה

הוספת תגובה

• אני בדיכאון קשה - תגובה

שרון לויט
    26/01/2015

היי שרית,
    האם את מוכרת על ידי הביטוח הלאומי ומקבלת קצבת נכות?
    אם לא, כדאי לפנות בהקדם האפשרי למחלקת נכות כללית על מנת לקבל קצבה, שנשמע שאת בהחלט עשויה להימצא זכאית לה. בנוסף, אחרי שתוכרי בביטוח הלאומי, יכולים להפנות אותך למחלקת שיקום לקבלת שירותים נוספים.
    אם את כבר מוכרת, את יכולה לפנות ישירות למחלקת שיקום על מנת לקבל שירותים אלה. ייתכן שיפנו אותך למשרד הבריאות, כדי לקבל את מה שנקרא "סל שיקום". זהו סל שירותים המיועד לסובלים מנכות נפשית, וכולל שירותים סוציאליים ועזרה ממשית בתפקוד בבית ובקהילה. את יכולה לקבל, למשל, שירותי דיור מוגן, במסגרתם יגיע אלייך עו"ס לשיחה שבועית, ומדריך שיעזור לך בתפקודים בבית ומחוצה לו, כולל ליווי לרופאים. כדאי שתדעי, כי במסגרת סל שיקום ו/או ביטוח לאומי מגיעים לך גם שירותים רפואיים שונים.
    במידת הצורך, אפשר יהיה לשלב גם טיפול פסיכולוגי על מנת לעזור לשפר את מצב הרוח והתפקוד, אך לדעתי שיקום תפקודי בסיסי עשוי להיות קודם לכך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרה היא שאני עובדת

שרית
    26/01/2015

אני עובדת בעבודה מאוד מכובדת. חוץ מזה אני לא עושה כלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרה היא שאני עובדת - תגובה

שרון לויט
    26/01/2015

היי שרית,
    אז האמירה שלך שאת "לא עושה כלום" היתה לא מדויקת, בלשון המעטה... עבודה מכובדת היא עשייה שאין לבטל אותה!
    כדאי שתחשבי מה עוד את עושה: האם את רואה חברים וקרובי משפחה? גולשת באינטרנט? מנקה, מסדרת, מבשלת? אם את עושה משהו מכל אלה, זוהי עדיין נחשבת עשייה. ייתכן שמבחינתך את לא עושה מספיק, והיית רוצה לעשות יותר. בכל אופן, עשייה (בעיקר של פעילויות שגורמות סיפוק ופעילות גופנית, אבל לא רק) עוזרת מאוד לשפר את מצב הרוח.
    כמו כן, טיפול בבעיותייך הפיזיות, שאין טעם להזניח אותן, יכול לתרום מאוד גם להרגשה נפשית טובה.
    ובנוסף, ניתן גם לפנות לטיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית (טיפול CBT), שיכול לתת לך כלים פרקטיים נוספים לשיפור מצבך, הן התנהגותיים והם קוגניטיביים- כלומר שינוי דפוסי החשיבה ועזרה בפיתוח דפוסי חשיבה חיוביים יותר, שישפרו את מצב רוחך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו