דיכאון - הצילו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון - הצילו
    שושי
    03/03/2015

היי,

אני סובלת מזה כשמונה שנים מדיכאונות חוזרים ונישנים עקב דיכאון אחרי לידה.
    כל כמה שנים הדבר חזור על עצמו בעיקר כשאני נכנסת להריון.

כרגע אני מטופלת בפקסט במינון של 2 כדורים ביום ומזה שנה אחרונה הייתי מאוזנת והכל היה בסדר.
    לפני כשבוע ביצעתי טיפול ליזר להסרת משקפיים מה שכנראה ערער אותי שוב וחטפתי התקף חרדה אשר שוב הוביל להתקף דיכאון קשה.
    הפסקתי לעבוד, אני נוטלת כדורי הרגעה וקיבלתי מהרופא עוד כדור בשם סרובון לחיזוק הפקסט.

אגב, הרופא טען שהוא עוד לא ראה מצב של חרדה כ כך קשה תוך כדי טיפול בפקסט. האם יכול לקרות דבר כזה או שאני ממש חריגה??

אני לא מצליחה לתפקד. השרירים שלי קפוצים כל הזמן ואני לא מפסיקה לרעוד.
    יש לי 3 ילדים קטנים שאין ביכולתי לטפל בהם.
    מיותר לציין שאין תיאבון ועד שאני כבר מכניסה משהו לפה הוא יוצא בהקאה או בשירותים.

הרופא אמר לי שהזמן החלמה יקח כחודש ואני ממש מפחדת שאכן זה יקח חודש ואולי אפילו לא יעבר בכלל.

בבקשה, אני זקוקה לעזרה דחופה!!
    אני לא יודעת מה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון - הצילו

הוספת תגובה

• דיכאון - הצילו - תגובה

שרון לויט
    03/03/2015

היי שושי,
    נשמע שאת סובלת מאוד ומסתמכת בעיקר (או רק) על טיפול תרופתי. לפעמים העזרה שהתרופות מספקות היא מועטה, כלומר לא על כולם התרופות משפיעות בצורה אופטימלית. בנוסף, יש צורך לשלב טיפול נוסף, מאחר שהתרופה לא פותרת את הבעיה (ואני מניחה שמטרתך היא לפתור אותה, וללא צורך להשתמש בתרופות במשך כל חייך).
    ממליצה מאוד לפנות לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיכול ללמד אותך כלים להתמודדות הן עם חרדה והן עם דיכאון. בטיפול כזה תוכלי לפתור את הבעיות הללו תוך תקופה קצרה יחסית (חודשים ולא שנים), בלי לסבול כל כך הרבה זמן!
    אין מניעה לשלבו עם הטיפול התרופתי, אך לדעתי ומניסיוני הטיפול יכול לתת לך הרבה יותר מאשר נתנו התרופות עד כה.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו