לא יודעת בדיוק איך להגדיר את זה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת בדיוק איך להגדיר את זה
    אנונימית
    28/04/2008

שלום לכם,

אני סטודנטית בת 28 ובזמן האחרון אני מוצאת שאני עייפה, לחוצה ועצבנית במיוחד, עד כדי כך שאני כמעט לא זוכה להרגיש הקלה והנאה משום דבר (חוץ ממנוחה, וגם זה לא). יש לי דפיקות לב די מהירות וסחרחורות בגלל זה וברור לי שזה בגלל הלחץ. כשאני מסתכלת על העתיד אני נלחצת עוד יותר ומתמלאת אשמה על בן הזוג שלי במקרה שלא אצליח.
    כרגע אני בשלב סיום התואר השני ואני מתכננת דוקטורט. אולי כדאי שאני אציין שכרגע אני עמוסה מאוד בעבודה (שאני כבר ממש ממש שונאת).

כרגע אין לי זמן (או כסף) ללכת לטיפול פסיכולוגי (אם כי מאוד הייתי רוצה) והשאלה היא מה אני יכולה לעשות בשביל להרגיש יותר טוב.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לחץ

ד''ר אירנה נתנאל
    29/04/2008

שלום לך,

ייתכן ואת מעמיסה על עצמך יותר מאשר מסוגלת להתמודד. כדאי לעצור, לעשות חושבים ולנסות להוריד מעצמך דברים מסויימים. לעיתים אנשים מנוהלים על ידי דפוסי חשיבה מאוד נוקשים ומוטעים של "אני חייבת..." או "אני צריכה..." - אלה הן מלכודות קוגניטיביות שקיימות רק בראש ואין להן שום אחיזה במציאות. אם יש לך דפוסים כאלה כדאי לשנות אותם לדפוסי חשיבה גמישים יותר.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו