רציתי לעזור אבל נבהלתי ברגע האחרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רציתי לעזור אבל נבהלתי ברגע האחרון
    נופר
    25/04/2015

שלום,
    קצת רקע: אני בת 22, עובדת מהבית באמנות אבל בינתיים ללא הצלחה משמעותית, לא יוצאת הרבה, נמצאת בקשר לא מחייב עם בחור שאין איתו ממש תקשורת, המשפחה לוחצת עליי כל הזמן לעבוד בחוץ ולפרנס את עצמי - הם לא מבינים שזה יפגע באמנות שלי. ניסיתי לעבוד בעבר בחנות אבל התנאים היו מחפירים והרגשתי רע נפשית. אני רוצה להצליח עם העבודות שלי ומשקיעה את כל הלב, אבל לא מצליחה להגיע ל"פריצה הגדולה".
    שמתי לב שיש לי נטייה לתכנן דברים ולהתלהב מאוד, לדבר על משהו כל היום - אם זה לטוס לחו"ל או לבצע רכישה משמעותית - אבל רגע לפני שאני עושה את זה, אני נכנסת ללחץ. למשל, רציתי לעזור לכלב חסר בית וכבר הבטחתי שאני אבוא לראות אותו ורבתי עם המשפחה בגלל זה - הם שוב צעקו עליי לחפש עבודה... אבל פתאום נבהלתי שהוא יפלוש למרחב האישי שלי ומה אם הוא ישבור דברים בבית או שאני לא אוכל לטפל בו? עכשיו אני לא יודעת מה לעשות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רציתי לעזור אבל נבהלתי ברגע האחרון - תגובה

שרון לויט
    27/04/2015

היי נופר,
    שינויים הם אכן דבר מפחיד, שלא קל להתמודד איתו. צריך לקחת בחשבון שלכל שינוי בחיים יש מחיר מסוים, ואם אנחנו לא רוצים לשלם את המחיר- גם לא נוכל להתקדם. ישנם אנשים שבעקבות הפחד משינוי נמנעים ממערכות יחסים, ממציאת עבודה, מהבאת ילדים לעולם וכו'. לכן, כשאת בוחרת להימנע משינוי שיכול להיות חיובי בחייך בשל המחירים שלו, צריך לחשוב גם על ההשלכות של ההימנעות הזו, גם במקרה הנקודתי וגם בעתיד- אם תאמצי את הדפוס הזה ותמשיכי להימנע.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו