מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצורך לדעתרון30/04/2015
איפה עובר הגבול בין הצורך לדעת מה קורה לילד שלך לבין הצורך שלו בפרטיות ???
מה נכון וראוי לעשות כאשר אתה חושב שהוא מתנהג באופן שאינו ראוי לו, וכאשר אתה יודע בוודאות שהוא לא אומר לך את האמת... שהוא מתנהג בצורה שתגרום לו להתחרט על מעשיו ?
אני חרד לאושרו של בני ורוצה שיהיה לו רק טוב
אך מתקשה לסמוך על הבחירות שלו, בזוגיות, ובסגנון הבילוי.
אני מניח שחלק גדול מהבעיה הוא שלי, הפחד ממה יגידו אם ידעו... או התחושה שכהורה לא ממש מילאתי את תפקידי כראוי ואולי לא כיוונתי אותו מספיק טוב לחיים.
איך מתמודדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך לדעת - תגובה
שרון לויט01/05/2015היי רון,
בשאלה שלך חסר גורם מרכזי אחד- גילו של בנך.
אם מדובר בנער מתבגר, המעורבות שלך כמובן צריכה להיות הרבה יותר גדולה, והגבול הרבה פחות ברור (אפשר לומר שכל בחירה "לא נכונה" של מתבגר יוצרת דילמה אצל ההורה, שהתשובה לה אינה חד משמעית).
אם מדובר באדם מבוגר, אני מבינה שקשה להתמודד עם בחירות שלדעתך הן לא נכונות. אתה יכול לומר לו את דעתך ("אני חושב שזו טעות", "אני לא הייתי עושה כך") ומעל לכל, להיות שם בשבילו ולשדר לו שתמיד תספק לו תמיכה רגשית, גם כאשר ישלם את המחיר על טעויותיו. זו ההורות הכי טובה שאתה יכול לספק לו כרגע.
מעבר לכך, אי אפשר ממש להתערב בבחירות שלו כאדם מבוגר, ואין ברירה אלא לתת לו ללמוד מהניסיון- זו הלמידה הטובה ביותר בשלב זה. הרי אם הוא יתחרט על מעשיו- המטרה הושגה, לא?
אתה יכול, כמובן, לפנות לייעוץ כדי להתמודד עם הקושי שלך (שאתה מודה בו) לשמור על הגבולות שלך ולכבד את המרחב הפרטי שלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך לדעת...
רון01/05/2015הבן שלי אינו קטין, הוא חייל כרגע.
לא מזמן נסתיימה לו זוגיות של שנתיים וחצי ועכשיו הוא מתנהג כמעט ההיפך מכל מה שהיה מקובל ונכון לגביו אז... אני יודע שאין לי הרבה מה לעשות, כי הוא אינו קטין.
השאלה איך אני מעביר לו נכון את המסר, חוץ מאשר המנטרות שאני אומר ללא הרף.
אולי זו דרכו להתמודד, אך אני עדיין חושב שצריך גבולות.
ומה אני עושה עם עצמי ותחושותיי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך לדעת... - תגובה
שרון לויט04/05/2015הבן שלך נמצא בגיל שהוא "גבולי"- מצד אחד כבר לא קטין, ומצד שני עדיין אינו לגמרי אדם מבור הנמצא ברשות עצמו. השאלה היא, איך הוא מתנהג ובאילו מקומות צריך להציב לו גבולות. אם הוא גר בביתך, אתה יכול לומר לו שהתנהגויות מסוימת אינן מקובלות בבית (כמו צריכת סמים ואלכוהול), וכמובן גם לא לאפשר התנהגויות בלתי חוקיות. אתה יכול לקחת אותו לשיחה (אחת או יותר, אם צריך) ולהסביר לו מה אתה חושב ומה אתה חש כלפי התנהגותו, לדבר מהלב ולא ב"מנטרות", כדי שיחוש את הכנות שלך ואולי זה ישפיע עליו יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)