מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה דיכאון מחלה פסיכוסומטיתהילה19/06/2015
בת 28
קפיצות שרירים איומות ,זרמים בגוף, דקירות בעמוד השדרה והראש ,לחץ בראש,שיעול קוצר נשימה חולשה קיצונית, כאבי שרירים ועצמות ןעליה מפחידה במשקל הם חלק מהתסמינים שאני חווה כבר 9 חודשים לאחר בדיקות מקיפות הרופאה שלי קבעה כי מדובר בדיכאון וחרדות הומלץ על ציפרלקס(שלא נטלתי) החלטתי קצת לקחת את עצמי ביידים ולחזור לחיים ולתפקד אני מרגישה שאני נמצאת במקום טוב יותר (כנראה מבחינה נפשית בלבד) אך התסמינים הגופניים לא חולפים במיוחד הקפיצות שרירים והרעידות ,
שתי שאלות-
האם רק טיפול תרופתי יעלים את התסמינים שלא נותנים לי מנוח?!
כמה זמן לאחר ייצוב המצב תסמינים אלו פוסקים???
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה דיכאון מחלה פסיכוסומטית - תגובה
שרון לויט21/06/2015היי הילה,
התרופות יכולות להקל על החרדות, וכתוצאה מכך גם הסימפטומים הגופניים פוחתים. זהו בהחלט לא הדבר היחיד שיכול להקל על הסימפטומים! טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) יכול לעזור להתגבר על החרדות ולפתור את הבעיה (לא רק לגרום להקלה), וכתוצאה מכך גם הסימפטומים נעלמים. ציפרלקס ודומיו מחילים להשפיע רק לאחר מספר שבועות של נטילה, כך שהקלה מיידית לא תהיה בכל מקרה.
ככל שמתקדם הטיפול הפסיכולוגי או התרופתי, הסימפטומים פוחתים. אי אפשר לדעת בדיוק מתי יפסיקו (עם הטיפול התרופתי לעיתים אינם נעלמים לגמרי). בשני המקרים השיפור הוא משבוע לשבוע, ולוקח לפחות חודש עד לשיפור משמעותי.
הקלה מיידית יכולה להיות מושגת, באופן חלקי, על ידי פעילות גופנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שיראל06/09/2016מה שהילה מתארת כאן קורה לי גם בדיוק, ורציתי לשאול אותה לגבי שיפור במצבה או משהו שעשתה שעזר לה האם יש דרך ליצור עימה קשר ולהעביר לה את הודעה שלי במידה ותסכים לעדכן אותי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
שרון לויט19/09/2016היי שיראל,
אנשים כותבים בפורום שם פרטי בלבד, שיכול להיות אפילו שם בדוי. הם אינם משאירים פרטי התקשרות בד"כ ואין שום דרך ליצור עמם קשר מעבר להודעות בפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי שאולי המייל שמשאירים חשוף
שיראל21/09/2016כמו שאני השארתי חשוף לעיני הצוות,
תודה בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי הילה
שיר03/09/2016סובלת ממה שאת מתארת בדיוק רציתי לדעת איך התמודדת עם הבעיה והאם מצאת פתרון? אשמח לשמוע ממך
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)