מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה וחוסר ריכוזאילן01/05/2008
אני בן 17 . לפני כשנתיים החלה לי חרדה. התחלתי לא לישון בלילות והתחיל לי חוסר ריכוז חוסר זיכרון ובלבול .
הייתי תלמיד מצטיין עם מאיות בכל המקצועות . אני בטוח שמה שהביא אותי לחרדה היה ציון שקיבלתי בכתה ט' בפיזיקה (86) , דבר שלא הייתי רגיל אליו . יש לי אופי פרפקציוניסטי.
החלטתי לשנות צורת חשיבה ולחשוב חיובי.לא להתייחס כלכך לציונים , כי אם אני מתייחס אני נכנס ללחץ ועצבים . . התחלתי כיום לישון טוב בלילות , אך עדיין אני לא מרגיש שיפור משמעותי בבעיית הריכוז והזכרון . האם זה יעבור לי לאחר זמן מה ?
האם יש לי מחסור בשינה שיעבור לי עם הזמן ?
מה עליי לעשות ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה וחוסר ריכוז
ד''ר אירנה נתנאל01/05/2008שלום לך,
הפרעות בשינה, חוסר ריכוז ובעיות בזיכרון לטווח קצר הם סימפטומים של חרדה. כאשר החרדה חולפת הסימפטונים עוברים יחד איתה. כדי לעזור לעצמך כדאי לשלב טיפול תרופתי אנטי חרדתי עם תרפיה התנהגותית קוגניטיבית (CBT). נראה, שאתה עובד על עצמך ואף מרגיש שיפור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אילן01/05/2008הוריי מתנגדים בכל תוקף לקחת אותי לפסיכולוג ובטח שלתת לי טיפול תרופתי .
הם טוענים כי זה יהרוס לי את החיים ואת העתיד .
אני עובד עצות.
בכל מקרה , אני לא מרגיש חרד (אני לא פוחד ממשהו ) . אני ישן כעת טוב , אך עדיין כאמור אני לא מרוכז ויש לי בעיה עם זכרון לטווח קצר.
האם המצב שלי יכול לעבור מעצמו ? אם כן, אני משער שזה לוקח תקופה ארוכה(שנה לפחות) האם זה נכון ?
שוב תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל01/05/2008צר לי על גישת הוריך למצבך. חרדה לא עוברת מעצמה (זה לא שפעת). כדי "לתקן" את מנגנון החרדה במוח צריך טיפול (תרופתי, תרפיה או שילוב של שניהם).
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
אילן02/05/2008אני לא בטוח בכלל שיש לי חרדה. מפני שאני לא מפחד ממשהו . רק יש לי חוסר ריכוז ובעיה בזכרון לטווח קצר . אני חושב דווקא שמה שהיה לי לפני שנתיים זה דיכאון . קראתי את הסימפטומים של דיכאון וזה די מתאים לאיך שהרגשתי -הרגשתי לפני שנתיים כאילו שהמצב כלכך גרוע שאין סיכוי שמשהו ישתנה , רציתי לקבור את עצמי באדמה ממש בשלב מסוים . כעת אני סיגלתי לעצמי צורת חשיבה חיובית , על אף שאני יודע שהמצב שלי בלימודים לא הכי טוב בהשוואה למה שאני מסוגל . אין לי כאבי ראש כפי שהיה לי לפני שנתיים. ואני ישן די בסדר , אם כי אני קם לפעמים שעה מוקדם יותר ממה שאני רגיל לקום ואז לא יכול להמשיך לישון .
חשוב לי מאוד לצאת מהחוסר ריכוז הזה . ומה"שינה" הזאת .( אני מרגיש ממש ישן בעמידה מבחינת ריכוז).
האם מה שיש לי יכול לעבור מעצמו ? האם יש צורך בטיפול ? אם כן איזה, ולאורך כמה זמן הוא נמשך ?
שוב תודה רבה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אילן02/05/2008האם הירידה בסרטונין ודופמין במוח היא שגורמת לחוסר ריכוז ובעיה בזכרון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רודיולה יכול לעזור לריכוז ?
אילן02/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה / דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל04/05/2008שוב חשוב לציין שהמצב לא עובר מעצמו (אם זו חרדה או דיכאון). חשוב לאבחן האם חוסר ריכוז ובעיות בזיכרון הן ראשוניות (מאז ומתמיד היו לך) או שהם משניות (כתוצאה של מצבך הנוכחי של לחץ). יעוץ מקצועי חייב להבהיר נקודות אלה. טיפול משולב של תרופות (נוגדי דיכאו / חרדה ותרופות לריכוז) ותרפיה קוגניטיבית יכולים לעזור לך. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר טווח ומאוד יעיל. במהלך הטיפול לומדים טכניקות התמודדות ושליטה שעוזרים להתמודדות העכשוית וגם לטווח הארוך.
כדאי לא להזניח את המצב ולא לנסות להתמודד איתו לבדך. אני ממליצה לפנות לעזרה מקצועית.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלכות של טיפול
אילן07/05/2008הוריי לא מוכנים בשום אופן לקחת אותי לטיפול כי לדבריהם אני יהיה "משוגע עם קבלות".
אבי טוען כי הוא מוכן לקבור אותי, על פני זה שהוא יקח אותי לטיפול ואני אקבל תרופות .
מה עליי לעשות ?!! אני לא יודע מה לעשות . אני עדיין מרגיש את החוסר ריכוז המעצבן הזה ולפעמים יש קצת כאבי ראש . אני יכול לחיות עם זה(למרות שזה מאוד לא נוח ) .האם בכל זאת זה יכול לעבור לבד ?
האם זה באמת כך שאני יהיה "משוגע עם קבלות "?
האם יש טיפול שהוא לא תרופתי ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"משוגע עם קבלות"
ד''ר אירנה נתנאל07/05/2008"משוגע עם קבלות" - אלה הן דעות קדומות ששייכות לתקופת האבן. היום אנחנו חיים במאה עשרים ואחת עם רפואה כל כך מתקדמת. היום לכל דבר יש תרופה שמאפשרת חיים טובים ואיכותיים. כמו שאתה משתמש לנוחיותך ולהנאתך בקידומי מדע אחרים ולא מוותר עליהם (אינטרנט, טלפון סולולרי וכו') כך כדאי לעזר גם בהשגי הרפואה המודרנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכבוד ר
שימרית06/05/2008תשלח לי מייל ל- [email protected]
אני אוכל להמליץ לך גם על ספר שעוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)