מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני סובלת מדכאון?לטם03/07/2015
שלום, אני בת 21.
לאחרונה שמתי לב לצורת ההתנהלות והחשיבה שלי שהיא שונה מכל מי שאני מכירה מהבחינה שאני מרגישה שפשוט לא אכפת לי באמת מכלום. זה מתבטא בהכל- בנהיגה, באכילה, ביחס כלפי הגוף שלי, ביחס שלי למשפחה שלי, לחברות, לגברים.
המשפחה שלי הסבירה לי שאני צריכה לקחת יותר אחריות על המעשים שלי כי הם יוצרים השלכות שליליות עליי ועל אחרים ואני מבינה את זה מבחינה הגיונית אבל איך אקח אחריות כשלא באמת מעניין אותי מה ההשלכות?
אני מרגישה שכל דבר שאני עושה אני עושה כי צריך ושום דבר לא באמת אכםת לי, במישור ההגיוני כמובן אני מעדיפה שלא יכאב לי, שכן אני ארגיש טוב ואעשה דברים שמוגדרים כהגיוניים וטובים. ואני אכן עושה ככה ומתנהלת בעולם על הטווח הנורמטיבי.
אבל במישור עמוק יותר, ביני לבין עצמי, לא באמת אכפת לי. לא מעניין אותי אם אמות אפילו. הייתי רוצה שיהיה אכפת לי באמת.
האם זה דכאון? האם זה משהו אחר? האם ע"פ מה שאני מתארת יש מה לעשות עם הבעיה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני סובלת מדכאון? - תגובה
שרון לויט03/07/2015היי לטם,
ייתכן שמה שאת מתארת נובע מדיכאון, אך כדי לאבחן דיכאון דרושים סימפטומים נוספים. כדי לקבל כיוון, אני ממליצה לחפש שאלוני דיכאון (יש בלי סוף באינטרנט) ולנסות לענות עליהם. זה אינו מחליף אבחון של איש מקצוע, אבל זה יכול לתת לך כיוון. שאלה חשובה היא, כמה זמן את מרגישה כך? האם זה תמיד היה כך?
ממליצה גם לפנות לאיש מקצוע (פסיכותרפיסט/ית) ולהתייעץ איתו לגבי העניין. אני בטוחה שאפשר לטפל בבעיה זו, בין אם נובעת מדיכאון ובין אם לא. אם הבעיה שלך אינה דיכאון, ייתכן שחסרה לך משמעות בחיים ו/או שאת אינך חיה לפי הדברים שחשובים לך באמת, ויכול גם להיות שעדיין לא מצאת אותם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)