דיכאון cbt

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון cbt
    חן
    06/07/2015

שלום אני בן 26 סובל מדיכאון כבר כמה שנים עקב מצב קשה שקרה במשפחה אני לוקח תרופה בשם סרנדה עקב הדיכאון הרופא משפחה ביקש שאני יכול לנסות טיפול cbt נגד דיכאון הייתי מעוניין לדעת מה זה cbt מה עושים בטיפול ומה זה נותן תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון cbt

הוספת תגובה

• דיכאון cbt - תגובה

שרון לויט
    07/07/2015

היי חן,
    טיפול CBT, או טפול קוגניטיבי התנהגותי, הוא טיפול שנותן לך כלים מעשיים לפתרון בעיותיך. בבעיות רבות אפשר לטפל כך שנעלמות לחלוטין.
    הטיפול מספק כלים לשינוי התנהגות, למשל: אדם שנמצא בחרדה מתבקש להיחשף למושא הפחד שלו ולהפסיק להינע ממנו (באופן איטי והדרגתי, כמובן), כך שהחרדה הולכת ופוחתת עם ההתמודדות. במקביל, הוא מקבל כלים להתמודדות במצבי חרדה.
    במצבי דיכאון, בדרך כלל בונים תכנית פעולות ופעילויות שעוזרות לשפר את מצב הרוח.
    החלק הקוגניטיבי של הטיפול מספק כלים לשינוי דפוסי חשיבה שליליים ואמונות מגבילות, היוצרות אצלנו רגשות שליליים ומשפיעות מאוד גם על ההתנהגות שלנו.
    הטיפול הנו צר מועד וממוקד בדרך כלל במטרות ספציפיות, שמוגדרות היטב על ידי המטפל והמטופל יחדיו (למשל: לשפר את מצב הרוח, להיפטר ממחשבות טורדניות, להעלים התקפי חרדה, להפסיק להתפרץ כתוצאה מכעס).
    .זהו תיאור ממש קצרצר של הגישה הרחבה הזו. אתה מוזמן לשאול שאלות ספציפיות, אם יש לך, ואשמח לענות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו