מרגישה מיואשת..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרגישה מיואשת..
    שני
    08/07/2015

הי, מקווה שהגעתי לפורום הנכןו, אשמח אם תוכלו לעזור לי, שמי שני ואני בת 22. יש לי חבר כבר שנתיים וקצת, והקשר שלנו מושלם, או שמא כמעט מושלם. הוא באמת הבן אדם הכי מיוחד וטוב שפגשתי, ובאמת אולי קצת כמו בסרטים די ידענו מהפגישה הראשונה שזה זה. אנחנו מדברים כל הזמן על חיים משותפים, לעבור לגור ביחד, ואף על חתונה. הוא אוב אותי מאוד, וסבלני אלי מאוד.
    העינין הוא בעייה שלי, או שלא, וכאן אני צריכה את העצה שלכם. בילדותי הייתי בחורה מאוד חסרת ביטחון, והוא יודע את זה. העיינין הוא שהוא אדם מאוד סקרן אוהב להסתכל על הסביבה- וכך גם על נשים ארחות. הוא כל הזמן מסתכל, גם הרחוב כשהוא איתי, כמובן שעם חברים, בפייסבוק ובכל הרשתות החברתיות. הדבר פשוט משגע אותי. מאוד מאוד קשה לי! אף פעם לא הייתי בחורה קנאית, אבל איתו אני כל הזמן מקנא. וזה קשה- גם לי וגם לו. מצד אחד אני יודעת שלהסתכל זה משהו נורמאלי ושכולם עושים את זה, וכשאני מונעת את זה ממנו זה כמו לקחת לו את החופש לו, אך מצד שני זה מכאיב לי מאוד, אני נכנסת לדיכאון מזה, התגובות שלי קיצוניות מאוד, ואני מץחילה להתחרפן. מרגישה שזה כמו אקט של חוסר כבוד כלפי, זלזלול והשפלה, וכל פעם שאני אומרת לו את זה הוא אומר לי שזאני לא צריכה להרגיש ככה, שזה טיבעי ושאני לא יכולה להגיד לו מה לעשות. בתחילת הקשר הוא באמת ניסה לנסות ולפשר, והצליח, אך המצב אצלי החמיר ודרשתי עוד ועוד ובסוף הוא התייאש ופשוט עכשיו עושה סליחה על הביטוי "מה שבזין שלא" אני יודעת מאיפה הסבלנות הזאת. שנינו ביחד מבחירה, הוא בן אדם עם המון ביטחון ויודע שיכול להכיר כל בחורה, וכך גם אני ( עם השנים הביטחון שלי השתפר). אנחנו משתדלים לעבוד על זה, אך נכשלים כל פעם מחדש, בעיקר אני.
    חשוב לי לציין שהייתי הבחורה הכי חייכנית, חמודה, אופטימית ומלאת שמחת חיים ועכשיו אני דכאונית, חסרת כוחות ועצובה כל הזמן! שקלתי להתאבד מספר פעמים ופעם אחת באמת ניסיתי.
    עכשיו גם אם אני לא יתו כל הזמן יש לי בראש את התמונה שהוא מסתכל על מישהי "כוסית" ברחוב או במחשב, וזה מוציא אותי מדעתי. כשאנחנו הולכים יחדיו אני כל הזמן מסתכלת לאן הוא מסתכל. חשוב לי לציין שאני מאוד מנסה שזה לא יקרה, אך כל הזמן מצליחה לתקופה ואז נשברת וה חוזר..
    אני אשמח לקבל מכם עצות לגבי הנושא..? האם זה משהו נורמטיבי שבחור מסתכל כך? כל כך הרבה? ואומר לי שהוא נהנה להסתכל על אחרות?? דבר שפוגע בי כל כך. (נ.ב אני בחורה מאוד יפה, חבר שלי אומר לי שאני הכי יפה, וזה שהוא מסתכל זה לא קשור אלי. אני רואה מבטים של בחורים ארחם אלי...ועדיין כאובה...)
    מצטערת על החפירה, הייתי חייבת לפרוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה מיואשת..

הוספת תגובה

• מרגישה מיואשת.. - תגובה

שרון לויט
    10/07/2015

היי שני,
    קיים סיכוי שהתנהגותו של בן זוגך אכן עוברת את גבול הטעם הטוב. מנין לך ש"כולם מסתכלים?" אינני מכירה גברים רבים הנמצאים בזוגיות שמסתכלים בצורה חוזרת ונשנית, יום יומית, בנשים אחרות. עם זאת, ייתכן שנדמה לך שהוא מסתכל יותר מאשר הוא באמת עושה זאת. הייתכן?
    אם הוא אכן מסתכל וזה לא "בראש שלך", זוהי בעיה של בן זוגך ולא שלך. את יכולה להחליט אם לקבל אותו עם התנהגותו זו ולנסות להציב לו גבולות, או לא לקבל אותו. אין טעם שתתפרצי בזעם, זה לא ישיג דבר פרט למריבה ביניכם. עדיף שתבהירי לו את עמדתך בצורה אסרטיבית (אם את יודעת לעשות זאת), ותאמרי לו שהתנהגות זו אינה מקובלת עלייך.
    בוודאי שהתנהגות קלוקלת מצד האחר אינה סיבה שתוותרי על חייך, ואם יש לך מחשבות אבדניות אני ממליצה בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי (ו/או פסיכיאטרי) בהקדם האפשרי! טיפול גם עשוי לעזור לך ללמד למתן את תגובותייך ולהגיב בצורה מתונה ויעילה יותר מאשר התפרצויות זעם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו