מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני סובלת דיי הרבה זמן מחוסר מצברוני15/07/2015
רוח, עצבנות, עייפות יש הרגשה כל הזמן שאין לי כח לעשות כלום ואין חשק.
קראתי שיש דבר שנקרא סרוטונין שמשפיע לטובה על מצב רוח במוח. אני ממש רוצה לבדוק אם חסר לי ממנו איך עושים זאת ? והאם יש סיכונים שאקח ויטמינים שיוסיפו לי ממנו ומה הם ?
מחכה לתשובה תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סובלת דיי הרבה זמן מחוסר מצב - תגובה
שרון לויט15/07/2015היי רוני,
אין שום דרך לבדוק אם אכן חסר לך סרוטונין במוח. התיאוריה לגבי חוסר בסרוטונין היא תיאוריה בלבד. הדיעה הרווחת בציבור הרחב היא שיש חוסר, מאחר שתרופות ששולטות על ויסות הסרוטונין במוח משפרות את מצב הרוח. עצם העובדה שתרופה שגורמת לך לנצל יותר מן הסרוטונין שמערכת העצבים שלך מפרישה מעלה את מצב הרוח, אין פירושה שהתחלת במצב של חוסר. (יכול להיות שעודף, או שניצול טוב יותר של מה שיש, פשוט גורם להרגשה טובה)
אין ויטמינים שעשויים מסרוטונין... קיימות תרופות פסיכיאטריות שיכולות לעזור לניצול טוב יותר של הסרוטונין שמופרש במערכת העצבים, אך הם ניתנות רק במרשם על ידי פסיכיאטר או רופא משפחה. יכולות להיות להן תופעות לוואי כמו: עייפות יתר, חוסר חשק מיני, שינויים בתיאבון (בעיקר הגברתו).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)