אני סובלת דיי הרבה זמן מחוסר מצב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני סובלת דיי הרבה זמן מחוסר מצב
    רוני
    15/07/2015

רוח, עצבנות, עייפות יש הרגשה כל הזמן שאין לי כח לעשות כלום ואין חשק.
    קראתי שיש דבר שנקרא סרוטונין שמשפיע לטובה על מצב רוח במוח. אני ממש רוצה לבדוק אם חסר לי ממנו איך עושים זאת ? והאם יש סיכונים שאקח ויטמינים שיוסיפו לי ממנו ומה הם ?
    מחכה לתשובה תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני סובלת דיי הרבה זמן מחוסר מצב - תגובה

שרון לויט
    15/07/2015

היי רוני,
    אין שום דרך לבדוק אם אכן חסר לך סרוטונין במוח. התיאוריה לגבי חוסר בסרוטונין היא תיאוריה בלבד. הדיעה הרווחת בציבור הרחב היא שיש חוסר, מאחר שתרופות ששולטות על ויסות הסרוטונין במוח משפרות את מצב הרוח. עצם העובדה שתרופה שגורמת לך לנצל יותר מן הסרוטונין שמערכת העצבים שלך מפרישה מעלה את מצב הרוח, אין פירושה שהתחלת במצב של חוסר. (יכול להיות שעודף, או שניצול טוב יותר של מה שיש, פשוט גורם להרגשה טובה)
    אין ויטמינים שעשויים מסרוטונין... קיימות תרופות פסיכיאטריות שיכולות לעזור לניצול טוב יותר של הסרוטונין שמופרש במערכת העצבים, אך הם ניתנות רק במרשם על ידי פסיכיאטר או רופא משפחה. יכולות להיות להן תופעות לוואי כמו: עייפות יתר, חוסר חשק מיני, שינויים בתיאבון (בעיקר הגברתו).

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו