מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רבא04/05/2008
אני בת 25 בהריון שבוע 33 נשואה כבר 2.5.
לפני כחודשיים נכנסתי לאתר באינטרנט שמספר על מחלת האידס. מרוב שעמום גלשתי שם וקראתי הרבה דברים מפחידים.
מאז פיתחתי סוג של אידס פוביה.
חשוב לציין שמגע מיני ללא אמצעי מניעה אחרון היה לפני כמעט 3 שנים.
במשך חודש שתקתי והחזקתי הכל בפנים למרות שכבר הייתי בטוחה שיש לי את המחלה הזו.
לאחר חודש בעלי שם לב שהפסקתי לאכול לא ישנתי טוב נהייתי תוקפנית והתנתקתי מכל החברים.
בסופו של דבר פנינו למרפאה פרטית לעשות בדיקה מהירה . היא יצא שלילית. בנוסף הרופא גם שלח מפחנה עם הדם למרכז רפואי קפלן. משם כבר קיבלתי תשובה בכתב שהבדיקה היא שלילית.
אך זה לא עזר אני לא מצליחה להתפטר מזה. כל הזמן מחפשת סימנים בודקת בלוטות לימפה על הגוף ומתייחסת לכל אפצ'י שיש לי כאל משהו נוראי.
המחשבות האלו לא עוזבות אותי אפילו לדקה ואין לי שקט.
אני עוד מעט צריכה ללדת וכמובן הייתי רוצה להירגע לפני . מה לעשות?
תעזרו לי בבקשה האם יש אולי מקום בו אוכל לקבל עזרא נפשית?
יש לי הרגשה שגם אם אחזור על הבדיקה הזו כל שבוע עדיין אשאר באי שקט.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבה טורדנית
ד''ר אירנה נתנאל04/05/2008שלום לך,
את סובלת ממחשבה טורדנית בקשר למחלה. את בהחלט צודקת שגם אם תעשי בדיקה כל שבוע הדבר לא ירגיע אותך. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר ומאוד יעיל יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם המחשבות הטורדניות.
אני ממליצה לך לעזר בטיפול CBT.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)