שלום רב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב
    א
    04/05/2008

אני בת 25 בהריון שבוע 33 נשואה כבר 2.5.
    לפני כחודשיים נכנסתי לאתר באינטרנט שמספר על מחלת האידס. מרוב שעמום גלשתי שם וקראתי הרבה דברים מפחידים.
    מאז פיתחתי סוג של אידס פוביה.
    חשוב לציין שמגע מיני ללא אמצעי מניעה אחרון היה לפני כמעט 3 שנים.
    במשך חודש שתקתי והחזקתי הכל בפנים למרות שכבר הייתי בטוחה שיש לי את המחלה הזו.
    לאחר חודש בעלי שם לב שהפסקתי לאכול לא ישנתי טוב נהייתי תוקפנית והתנתקתי מכל החברים.
    בסופו של דבר פנינו למרפאה פרטית לעשות בדיקה מהירה . היא יצא שלילית. בנוסף הרופא גם שלח מפחנה עם הדם למרכז רפואי קפלן. משם כבר קיבלתי תשובה בכתב שהבדיקה היא שלילית.
    אך זה לא עזר אני לא מצליחה להתפטר מזה. כל הזמן מחפשת סימנים בודקת בלוטות לימפה על הגוף ומתייחסת לכל אפצ'י שיש לי כאל משהו נוראי.
    המחשבות האלו לא עוזבות אותי אפילו לדקה ואין לי שקט.
    אני עוד מעט צריכה ללדת וכמובן הייתי רוצה להירגע לפני . מה לעשות?
    תעזרו לי בבקשה האם יש אולי מקום בו אוכל לקבל עזרא נפשית?
    יש לי הרגשה שגם אם אחזור על הבדיקה הזו כל שבוע עדיין אשאר באי שקט.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• מחשבה טורדנית

ד''ר אירנה נתנאל
    04/05/2008

שלום לך,

את סובלת ממחשבה טורדנית בקשר למחלה. את בהחלט צודקת שגם אם תעשי בדיקה כל שבוע הדבר לא ירגיע אותך. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר ומאוד יעיל יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם המחשבות הטורדניות.

אני ממליצה לך לעזר בטיפול CBT.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו