פריזמה והפסקתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריזמה והפסקתה
    גל
    14/08/2015

שלום דר.
    אני בת 34 נוטלת פריזמה מזה כ5 שנים בגלל
    התקפי חרדה שחוויותי בעברי.
    במהלך התקופה אף פעם לא הייתי מעוניינת להפסיק
    את התרופה היות וזה מאוד עזר לי ייתכן שאפילו ברמה
    הפסיכולוגית, אך עם זאת לעיתים הייתי שוכחת לחדש מרשם ואז בלית ברירה היו הפסקות של כמה ימים עד שבוע בנטילת התרופה.
    לאחרונה מפעל חוסר זמן ועומס של עבודה שוב לא חידשתי את במרשמים ויצא שבשבועיים האחרונים לא לקחתי את התרופה.
    לפני כמה ימים הלכתי לחדש את המרשם ומקופת החולים נמסר לי
    שלא עובדים יותר עם תרופה זו ובמקומה רשמה לי הרופאה את הכדור פלוטין.
    השאלה שלי היא האם בכלל כדאי להתחיל שימוש בתרופה חדשה , אני חוששת מתופעות לוואי לא רצויות בזמן שהגוף מתרגל ובנוסף חשוב לציין שאני מרגישה
    טוב בשבועיים האחרונים ולכן חשבתי שאולי זאת הזדמנות טובה לנצל את המומנטום ולנסות להפסיק לקחת תרופות מסוג זה? מצד שני אני לא רוצה לקחת את הסיכון ולקבל שום התקפי חרדה הייתי שמחה להמלצתך ובנוסף לשמוע כמה זמן לוקח לגוף להיגמל מפריזמה? האם הגוף שלי כבר עבר את תקופת הגמילה? או שאני עתידה לחוש תופעות גמילה בקרוב?
    תודה מראש
    גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה והפסקתה

הוספת תגובה

• פריזמה והפסקתה - תגובה

שרון לויט
    15/08/2015

היי גל,
    התרופה שהרופאה רשמה לך הנה תרופה גנרית. כלומר, לא מדובר בתרופה אחרת, אלא באותה תרופה בדיוק, שנמכרת בשם אחר (ע"י חברה אחרת). הפסקת התרופות בבת אחת היא מאוד לא רצויה, ועשויה לגרום לתופעות לוואי. עם זאת, בפריזמה/ פלוטין/ פרוזאק סימפטומי הגמילה הם הרבה פחות משמעותיים מאשר בתרופות אחרות. הם מורגשים בדרך כלל כ-24 שעות עד כמה ימים מהרגע שבו מפסיקים לקחת את התרופה. תמיד כדאי להפסיק באופן הדרגתי.
    התלבטות שלך לגבי המשך הטיפול התרופתי בהחלט מובנת ומוצדקת. כמטפלת, אני יודעת שיש פתרון לבעיית התקפי החרדה שלא כולל תרופות, ובאופן אישי אני מעדיפה לטפל ללא שימוש בתרופות במקביל לטיפול. בנוסף לכך, התרופות אינן פותרות את הבעיה, אלא גורמות להקלה כל עוד נוטלים אותן.
    הטיפול המומלץ עבר הבעיה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שבדרך כלל פותר את הבעיה וגורם להיעלמותם של התקפי החרדה בטווח הארוך. אני ממליצה לטפל ללא שימוש בתרופות במקביל (אם כי אופציה זו קיימת), מאחר שהטיפול מלמד דרכי התמודדות עם התקפי החרדה, ומנגד התרופות ממסכות את החרדה ואינן מאפשרות התמודדות מלאה. אם תפני לטיפול כזה, בסופו של דבר לא תזדקקי עוד לטיפול התרופתי- לכן שווה בהחלט לבדוק את האופציה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו